– Jeg har lært mye nytt!

Ungdomsrådet fikk blant annet besøke Nordlaks, Skretting og Nordpall, da det var satt av en hel dag til opplæring tirsdag.

– Å lære oss hva som skjer bak kulissene er en unik opplevelse, sier Håkon Steffensen (15).

I KOMMUNESTYRESALEN: På rådhuset fikk Ungdomsrådet orienteringer fra kommunedirektør Janne Kankaala, assisterende kommunedirektør Tommy Løveng, helse- og omsorgssjef Marion Celius, teknisk sjef Øyvind Stensø Skjørholm, oppvekstsjef Line J. Pedersen, næringssjef Daniel Sowe og leder i Ungdommens fylkesråd, Sigurd Hjelle.

Det var satt av en hel dag til opplæring for det nye Ungdomsrådet i Hadsel tirsdag. De startet på rådhuset hvor ordføreren ønsket velkommen.

Ordfører Aina Nilsen har selv vært leder for Ungdomsrådet i Hadsel og er opptatt av at ungdom skal tas på alvor og at de unges stemmer skal høres.

– Vi trenger engasjert ungdom og vi trenger å få vite hva ungdom mener om det som skjer i Hadsel. Derfor er Ungdomsrådet viktig og vi vil gi dem best mulig grunnlag for å gjøre den viktige jobben de har. Derfor har vi satt av en hel dag til å fortelle Ungdomsrådet om hva som skjer i kommunen og ta dem med på bedriftsbesøk, sier Nilsen.

Hele ledelsen i Hadsel kommune gikk gjennom hvordan kommunen fungerer, hvordan vi samarbeider med næringslivet, hvilke tjenester som leveres og hvilke jobbmuligheter som finnes her. Ungdommens fylkesråd i Nordland hadde også tatt turen for å fortelle om hvordan de jobber for at ungdom skal bli hørt.

HVA GJØR EGENTLIG KOMMUNEN? Assisterende kommunedirektør Tommy Løveng går gjennom hvilke tjenester Hadsel kommune tilbyr.

Etter orienteringene på rådhuset, bar det videre til noen av de største bedriftene i Hadsel. Ungdomsrådet fikk besøke både Nordlaks, Skretting og Nordpall.

Jeg syntes at det å få besøke noen av de forskjellige bedriftene i Hadsel er ganske spennende. Å la oss ungdom få se hvordan bedrifter utvikler seg, og lære oss hva som skjer bak kulissene er en unik opplevelse, sier Håkon Steffensen (15).

At Ungdomsrådet fikk bli bedre kjent med næringslivet, var det mange som satte pris på.

Dagen i dag har vært kjempebra! Jeg har lært mye nytt. Det mest spennende var hvordan Hadsel jobber for å få brukt det lokale tømmeret. De vil forminske CO2-utslippet og det vil være mye mer miljøvennlig, Emily Stikholmen (16).

Oppvekstsjef Line J. Pedersen var godt fornøyd med opplæringsdagen for Ungdomsrådet.

Dersom vi skal ha et aktivt Ungdomsråd i Hadsel er det viktig at vi gir dem god opplæring. Dagen i dag viser at vi har mange engasjerte ungdommer i Hadsel som ønsker utvikling i egen kommune. De er aktive og stiller gode spørsmål. Det var også stas at lederen for Ungdommens fylkesråd, Sigurd Hjelle, deltok sammen med oss, sier Pedersen.

 

Siste nyheter