Sommerstryk

Sommerstryk

Når

4. juli 2024 - 6. juli 2024    
12:00 - 19:00

Hvor

Melbu skole
Chr. Frederiksensgate 22, Melbu, 8445

Arrangementstype

Bli med på Sommerstryk og få instruksjon av kammermusikere i verdensklasse når Den danske strykekvartett besøker Melbu i juli!
Den danske strykekvartett vil være instruktører på Sommerstryk, et strykekurs for barn og unge i alderen 8 – 15 år. Unge strykere i regionen får dermed en unik mulighet til å få instruksjon av musikere i verdensklasse – og gleden av å spille sammen med dem på Kammerkonsert i Arbeideren.
Siden debuten i 2002 har Den danske strykekvartett etablert seg som et av verdens ledende klassiske musikkensembler. Kvartetten er preget av teknisk perfeksjon, spilleglede og en nyskapende tilnærming til musikk.
Den danske strykekvartett gir cirka 100 konserter i året på ledende internasjonale festivaler og konsertscener, bl.a. Wigmore Hall, Carnegie Hall, Berlin Philharmonic og Elbphilharmonie i Hamburg. Nå kan de oppleves på Kammerkonserten i Arbeideren på Melbu – og du kan få spille sammen med dem!
I år går Sommerstryk over tre dager fra torsdag 4. til lørdag 6. juli. Kurset ledes av Den danske strykekvartett og cellist Synnøve Volden. Sommerstryk arrangeres på Melbu skole, og avsluttes med Kammerkonserten i Arbeideren.
Den danske strykekvartett består av Rune Tonsgaard Sørensen (fiolin), Frederik Øland (fiolin), Asbjørn Nørgaard (bratsj) og Fredrik Schøyen Sjölin (cello).