Elvelangs 2023

Elvelangs 2023

Når

15. september 2023    
19:00 - 22:00

Arrangementstype

Bli med på høstens vakreste eventyr: Elvelangs 2023!

Den 15. september arrangeres Elvelangs på Melbu. Denne vandringen i natur og kultur, med lyssatte tablåer, kunst og kultur er en stemningsfull og godt besøkt begivenhet når høstmørket faller på.

Løypa går langs Melbuelva, fra Andedammen til Kos&Amfi. Enkeltpersoner, foreninger, institusjoner og kunstnere fra inn- og utland står bak innslagene som publikum skal få oppleve under denne natur- og kulturvandringen.

Flere lag, foreninger og enkeltpersoner er nå i gang med kreativt arbeid. Flere utøvende kunstnere deltar. Blant annet vil vi få se dans, teater, glasskunst, brødkunst, musikk m.m.

Kunstresidensprosjektet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV) Hadsel har Elvelangs som sin viktigste formidlingsarena. Her vil tegneseriekunstnerne og fotojournalistene Judith Vanistendael (Belgia) og Eva Hilhorst (Nederland) sette opp installasjoner med malerier og tegninger. Christian Witternigg (Østerrike), vår kreative koder, vil presentere et interaktivt teknologisk kunstverk som er i dialog med publikum og omgivelser. Witternigg, Hilhorst og Vanistendael har jobbet tett på lokalsamfunnet det siste året, og mange innbyggere har møtt de tre kunstnerne flere ganger. Nå vil vi få se resultatet av deres skapende prosess, og det blir spennende!

Under Elvelangs 2023 vil den nye traséen langs elva tas i bruk. Den er jobbet fram av Dugnadsgruppa på Melbu, med Melbo Idrettslag i spissen, sammen med Voksenopplæringa, Hadsel Frivilligsentral, Hadsel kommune, Schjelderup Maskin, og partnerne i kunstresidensprosjektet Air Vesteraalen (AiRV): Kultursamarbeidet, Museum Nord og Nordland Akademi.