Hadselværingene er privilegerte, ja nesten bortskjemte, når det gjelder tilgang på mangfoldige naturopplevelser. For noen handler det om å nyte utsikten av fjordarmer som ikoniske Trollfjorden, fjellsmykker som Møysalen eller grønnblå bølger som kaster seg over melkehvite sandstrender. Bil, sykkel eller båt tar deg til det ene utkikkspunktet mer spektakulært enn det andre.

Vårt nærområde er også et eldorado for dem som ønsker å bruke landskapet mer aktivt. Ville fjellsider venter på å bli besteget, eller hoppet ned fra for den som tør å ta paraglideren i bruk. De færreste av Hadsels mest populære turmål krever annet enn godt fottøy og sunn avstand fra de bratteste stupene. Men for dem som liker teknisk klatring med tau og seletøy er det også gode muligheter, både ute og inne.

Kajakkpadlere og randonee-skiløpere kan tidvis sees bortimot side om side, selv om de i hovedsak trives best på forskjellige tider av året. Liker du lengre distanser innen løp eller sykling, kan det nevnes at en tur rundt Hadseløya er nøyaktig én maraton lang.

Det er få steder i landet, eller i verden, hvor fjelltoppene og fjæra er så tilgjengelig på samme tid. Det er bare å ta for seg!

Vesterålen turlag arrangerer flere turer i løpet av året i den vakre hadselnaturen.

Hvert år arrangerer Vesterålen friluftsråd konkurransen Telltur, der turgåere kan plukke poeng på topper i hele Vesterålen.

Stokmarknes orienteringslag inviterer til mange friluftsaktiviteter og konkurranser gjennom sesongen, blant annet Til topps på Hadseløya.

Hver vinter sørger idrettslagene, både på Søndre Langøya og Hadseløya, for fantastiske løyper for alle som trives på langrennski. For oversikt over løypenettet på Hadseløya kan du klikke på denne lenken.