Elever i kulturskolen i Hadsel.

Kulturkommunen Hadsel

Kulturhuset Hurtigrutens hus er Hadsels kulturelle hjerte. Er du typen som kunne tenke deg store konserter med Sondre Justad eller Dum Dum Boys i regionens flotteste kulturhus? Eller er du glad i flotte teateroppsetninger med nasjonale skuespillere gjennom Riksteateret? Begge deler, i tillegg til kino, ungdomsklubb og ulike arrangementer året rundt, får du i Hurtigrutens Hus.

Eller kanskje festivaler som SommerMelbu eller Under Strøna med mangfoldig tilbud når det gjelder kultur, mat og aktiviteter er det du foretrekker? Ti dager i juli fylles Melbu av musikk, kunst, seminarer, spennende aktiviteter og nystekte vafler under SommerMelbu.

I august er det Markedsdager på Stokmarknes. Da rigges det opp et stort matmarked med smaker fra alle himmelstrøk og boder med mat tar over Markedsgata i sentrum. Byen har lange tradisjoner med å arrangere årlig marked. Knut Hamsun er blant forfatterne som har skrevet om markedet på Stokmarknes, som har tradisjon helt tilbake til 1800-tallet.

Vi kan faktisk by på alt dette og mer til. Sommeren 2020 sto et flunkende nytt Hurtigrutemuseum ferdig på Stokmarknes. På Børøya, rett over sundet, ser du skulpturen Dager og netter, som er en del av Skulpturlandskap Nordland. Melbu kan by på viktig nasjonal industrihistorie på Norsk Fiskeindustrimuseum og i Vesterålsmuseet. Velkommen til kulturkommunen Hadsel!

 

Idrettskommunen Hadsel

Det må kunne sies å være svært høy tetthet av kunstgressbaner i kommunen. Noe som kommer fotballspillere i Stålbrott IL, Melbo IL, Stokmarknes IL og alle andre ballsparkere til gode.

Vi har i tillegg tre idrettshaller, to på Stokmarknes og én på Melbu. I flerbrukshallen på Stokmarknes er det også en innendørs klatrevegg. Les mer om idrettsanleggene her.

Melbo turnforening, Stokmarknes håndballklubb, Hadsel taekwon-do-klubb, Stokmarknes orienteringslag og skigruppene i idrettslagene er med på å sikre et mangfoldig tilbud innen idrett for barn, unge og voksne.