Ingvard Wilhelmsen: Livet er et usikkert prosjekt – kjent som hypokonderlegen

Ingvard Wilhelmsen: Livet er et usikkert prosjekt - kjent som hypokonderlegen

Når

25. september 2024    
19:00 - 20:15

Arrangementstype

Med humor, formidlingsevne og glimt i øyet fyller Ingvard Wilhelmsen salen med kloke ord og sunn fornuft. Han holder foredrag for utsolgte hus Norge rundt og regnes som en av de aller beste foredragsholderne i landet.

Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til alt som skjer bestemmer vi selv. De fleste av tankene våre er bare tull, tanker der vi bekymrer oss for ting som aldri skjer i virkeligheten. Han utfordrer hvordan vi forholder oss til disse tankene.

Med en herlig og morsom formidlingsevne utfordrer han våre holdninger til grubling og bekymring, liv og død, oss selv og andre. Mye flaks og mange faktorer spiller inn for å avgjøre hvor godt livet blir. Da lønner det seg å bruke kreftene på det man kan gjøre noe med. Wilhelmsen mener at for å ha ro og fred i sinnet vårt, er det helt nødvendig å tåle livets usikkerhet og risiko.

Ingvard Wilhelmsen er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og spesialist i indremedisin og psykiatri. Han har i 27 år drevet den anerkjente Hypokonderklinikken i Bergen og skrevet flere bøker; Livet er et usikkert prosjekt, Sjef i eget liv, Det er ikke mer synd på deg enn andre og Kongen anbefaler.