Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Viderefører lokale koronatiltak i Hadsel

koronavirus 2020-12-04

Selv om det er tegn til at den nasjonale smittebølgen er på vei ned, viderefører Hadsel kommune de innførte koronatiltakene.

For første gang siden august, ble det torsdag 3. desember påvist koronasmitte i Hadsel kommune. En rekke personer på vedkommendes arbeidssted, Melbu Systems AS, er testet og svarene er ventet å komme i løpet av fredag. Vi kommer til å informere på kommunens hjemmeside, Facebook-side og i media, så snart vi har ny informasjon.

Nærkontakter blir kontaktet

Uavhengig av dette har kommunens kriseledelse bestemt at de forebyggende smittevernstiltakene som ble innført for en måned siden, videreføres i uke 50 og 51. 

– Vi forstår at det er mange som er bekymret over at det nå er testet mange på en arbeidsplass i kommunen. Hadsel er en liten kommune hvor mange kjenner hverandre og det er forståelig at koronautbruddet kjennes nærmere når vi har smitte lokalt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin. 

Det er viktig å understreke at alle nærkontakter til den smittede er kartlagt og informert. Dersom noen av de som nå er testet skulle vise seg å være smittet, vil deres nærkontakter bli kontaktet. 
 
– Mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg hvis man bor i samme husstand som en nærkontakt, eller er kjæreste eller nær kollega med en nærkontakt. Det er viktig å understreke at det er stor forskjell på en smittet og en nærkontakt. Bor du med en smittet skal du i karantene. Bor du med en nærkontakt, kan du leve som normalt selv, men du bør holde avstand til den i husstanden som er nærkontakt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin. 

Nærkontakt og karantene

Hadsel kommune bruker Folkehelseinstituttets definisjon av «nærkontakt»: 

Man regnes som «nærkontakt» hvis:  

 • man har hatt kontakt med en person som er bekreftet smittet med covid-19 mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptomene OG
    
 • kontakten har vært
  • under to meters avstand i mer enn 15 minutter ELLER 
  • direkte fysisk kontakt ELLER 
  • direkte kontakt med sekret.  

(Dette gjelder ikke dersom anbefalt beskyttelsesutstyr er brukt i helsetjenesten). 
 

De mest smitteutsatte nærkontaktene er “husstandsmedlemmer og tilsvarende nære".   Det vil vanligvis si de som:  

 • Bor i samme husstand.
 • Har hatt tilsvarende omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand (eksempel kan være kjæreste eller nærmeste kolleger i kontorfellesskap).
 • Har pleiet den som er bekreftet smittet eller hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr.


Hva kan du gjøre?

Et nytt smittetilfelle er en påminnelse om hvor viktig det er at vi alle tar ansvar og gjør det vi vet virker:

 • Hold avstand
 • Hold deg hjemme dersom du er syk
 • Test deg om du har symptomer på sykdom
 • Vær nøye med hygiene, vask hendene ofte og bruk håndsprit


Testing og spørsmål

Dersom du skulle ha symptomer og trenger koronatest, finner du informasjon om det her:
 
https://www.hadsel.kommune.no/trenger-du-aa-testes.543094.no.html
 
Har du koronarelaterte spørsmål, har Hadsel kommune en egen koronatelefon. 
 
https://www.hadsel.kommune.no/egen-koronatelefon.526741.no.html
 
Nummeret er 417 04 502 og telefonen er betjent mellom 9.00 og 14.30 på hverdager. Telefonen er bemannet av helsepersonell og det er altså generelle råd rundt de helsemessige sidene ved viruset, som luftveissymptomer og karantene, de kan svare på. Råd om eksempelvis økonomi og permitteringer må du ta opp med NAV, bank, forsikring, arbeidsgiver eller andre.


TILTAK SOM GJELDER I UKE 50 OG 51
 

 • Servicetorget blir fysisk stengt, men vi er tilgjengelige på telefon, e-post og det digitale servicetorget. Publikumsmottaket til NAV vil også være stengt i samme tidsrom.
 • Vi oppfordrer til at både administrative og politiske møter gjennomføres digitalt så langt det er praktisk mulig. Maks antall personer på fysiske møter er 10, med minst én meters avstand. Det gjøres unntak for opplæringstiltak i skolene, samt undervisning.
 • Administrativt ansatte som har mulighet til å ha hjemmekontor oppfordres til å ha det. Unntak skal avklares med nærmeste leder.
 • Det frarådes å reise ut av kommunen for å delta på møter eller jobbrelaterte aktiviteter. For kommunalt ansatte MÅ unntak avtales med leder.
 • Med henvisning til føringer fra nasjonale myndigheter om å begrense antall sosiale kontakter, presiseres det at personal-/avdelingsfester og julebord ikke arrangeres for kommunalt ansatte. Selv om de samme menneskene jobber sammen til daglig, blir avstands- og hygienetiltakene vanskeligere å overholde når mange mennesker samles i et lokale til mat og drikke.

Dersom det utvikler seg et lokalt utbrudd i Hadsel, kan det bli aktuelt med tiltak på kort varsel.

Det vil gjøres en ny vurdering av tiltakene i løpet av uke 51.

 

Tip a friendTips en venn