Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Velkommen til åpen dag på nye Stokmarknes skole!

Stokmarknes skole

Vil du se den flotte, nye skolen på Stokmarknes? Lørdag 03. oktober er det åpent for alle som ønsker omvisning.

2020-09-25

 

Det er en stolt oppvekstsjef, Line Jeanette Pedersen, som i høst kunne ønske ungdomsskoleelevene velkommen til en splitter ny og spennende skole. 

 

- Dette er en skole for fremtida, både når det gjelder arbeidsmåter og miljø, sier Pedersen.

 

Hadsel kommune overtok bygget 8. juli og vil gjerne ønske alle hadselværinger velkommen til en titt inn i den nye skolen. Det vil bli omvisning i grupper kl 11, 12 og 13 og vi vil være opptatt av overholde smittevernsreglene. Det vil derfor være maks 20 i hver gruppe og det vil bli ført lister over de som deltar. 

 

- Det er en fantastisk skole. De som har planer om å bygge skoler fremover vil komme til Hadsel for å se hvordan vi har gjort det, sier prosjektleder Zakarias Chibssa.

 

Når han skal trekke frem hva som er det beste med den nye ungdomsskolen, er det vanskelig å velge mellom at det er et miljøbygg, at det har et amfi med plass til 600 personer, musikk- og dramarommet eller det nøye utarbeidede skolekjøkkenet. For å nevne noe.

 

- Det er veldig mye bra med skolen. Skal jeg velge ut en ting, vil jeg nevne «human centric lighting» - lys med mennesker i sentrum. Det er en ny type teknologi som er spesielt bra for Nord-Norge med den lange vinteren og mørketida. Du kan påvirke døgnrytmen til elever og ansatte. Skal det være prøve eller eksamen for eksempel, kan du velge skikkelig hvitt, kvikt lys, sier Chibssa.

 

Den nye skolen kan med rette kalles et miljøbygg og har energimerke A grønn. Det vil si helt på toppen av skalaen. Bygget holder passivhusstandard og slipper ut lite varme. Det produserer også energi ved bruk av jordvarme. Under fotballbanen er det 32 borepunkter som går 210 meter ned i bakken. Kombinert med solcelleanlegg på takene, gjør det at bygget produserer mer energi enn det bruker.

 

For de som er bekymret for hvordan et tett passivhus påvirker inneklimaet, kan prosjektlederen berolige.

 

- Ventilasjonen er svært god. Det er sensorer og målere som kontrollerer hvor mye co2 som er i lufta til enhver tid og regulerer automatisk etter hvor mange som er i et rom for eksempel, sier Chibssa.

 

Oppvekstsjefen trekker også frem spesialrommene i den nye skolen. Det er musikk- og dramarom med speilvegg, lydanlegg og smartboard hvor det kan vises video. Mat- og helserommet er utformet i tett samarbeid med mat- og helselærere.

 

- Elevsonene er også verdt å trekke frem. De er tilrettelagt for at elevene kan sitte der og jobbe. Det er mer høyskole/universitetsstandard når det gjelder tilrettelegging for læring, sier Pedersen.

 

Ansatte og elever har allerede fått ta i bruk bygget og nå er vi glade for å tilby alle hadselværinger en titt.

 

Omvisningene vil foregår i grupper på maks 20 personer på grunn av smittevernrestriksjonene. Det vil være omvisning for flere grupper kl 11, 12 og 13. De som ønsker omvisning møter opp ved hovedinngangen til bygget, mot fotballbanen. Velkommen! 

 

 

Tip a friendTips en venn