Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Vegard (36) lærer elevene at det er viktig å kunne le av seg selv

vd[ 1] 2021-04-23

Ukens ansatt

Navn: Vegard Dørum

Alder: 36 år

Bosted: Kabelvåg

Hvor jobber du? På Strønstad skole, der jeg hovedsakelig er lærer for 8.-10. klasse, men jeg er også litt innom mellomtrinnet.

Ansatt i Hadsel kommune siden: Oktober 2020. Før det jobbet jeg fem år ved en ungdomsskole i Asker kommune utenfor Oslo. Den skolen var betydelig større enn der jeg er nå, men for profesjonsutøvelsen tenker jeg at det kan være nyttig med variasjon. Jeg tror det kan gi meg mye å være lærer i en litt annen setting.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dialekten avslører at du ikke er født og oppvokst i Asker ...
Jeg er fra Vågan, og har familietilknytning til Strønstad og området rundt. Selv om det ikke er denne kommunen jeg kommer fra, har jeg sterk tilknytning til den.

Hva opptar deg for tida?
Jeg er veldig opptatt av sluttvurderinga for 10. trinn og hvordan jeg skal legge opp det løpet. Altså hvordan jeg skal lykkes med å måle dem etter kompetansemålene, samtidig som det skal bli en god opplevelse for dem. Å overta en ny gjeng på en ny skole etter at skoleåret har startet, krever at man jobber ekstra hardt for å sørge for at det blir så rett som mulig. På fritida akkurat nå er jeg mest opptatt av flytting, for jeg flytta inn i ny leilighet onsdag denne uka. Det er pappesker overalt.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Den synes jeg egentlig er veldig vanskelig å svare på. Det blir nesten som når man er på en buffet og ikke klarer å velge, også går man for ost og skinke fordi det er kjent. Det er mange fine ekskursjoner og turer jeg kunne snakket om, men det er ikke noe som skiller seg helt ut.

Hva får deg til å le?
Det er når jeg møter meg selv i døra. Av og til kan man ha en viss forventing om hvordan ting skal utvikle seg i løpet av en skoledag. Også er det sånn at elevene, da ofte tenåringene, har en annen måte å tenke på. Så ofte opplever jeg at jeg lærer veldig mye av måten de svarer på. Som jeg ikke klarer å forutse. Det synes jeg er veldig artig. Jeg lever meg veldig inn i det, og kan finne på å le av meg selv. I dette yrket tråkker man ofte i salaten, enten det er å snakke feil eller krøll på tunga. Jeg er veldig opptatt av at elvene skal tørre å dumme seg ut. Tørre å stille spørsmål. Da er det også viktig å kunne le av seg selv.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Om det er i en periode der jeg ikke flytter, står det mellom to ting. Jeg har en tendens til å gape over ganske mye, enten studier eller et kurs. Så ofte ville jeg brukt dagen til lesing eller forberedning i forbindelse med noe sånt. Utover det, er jeg veldig glad i å gå på fjellet og å sykle.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da ville halvparten gått til nær familie. Også hadde en del av den andre halvparten gått til å få ned gjeldsgraden litt. Også hadde jeg investert litt i et globalt indeksfond.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det er mange rundt omkring som gjør og har gjort en stor innsats i forbindelse med pandemien. Han Nakstad har fått mye ros for hvordan han har opptrådt det siste året, men jeg synes også de som driver smittesporing og dem som tester og har lange vakter og jobber overtid fortjener en påskjønnelse.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg vil være opptatt av at de tar egne valg og stoler på seg selv. Voksne kan fortelle dem mye, men enkelte ting må de erkjenne og erfare på egenhånd.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Jeg synes det er veldig artig når elever gir tilbakemelding på at de føler å ha forstått, etter at de i lang tid ikke har fått det til. At de føler jeg har gitt dem en god forklaring. Å hjelpe dem er veldig viktig for meg.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Jeg har jobbet ved et regnskapskontor, og det var veldig flott. Men jeg kjenner at jeg er så glad i å være med andre mennesker, at om jeg ikke skulle kunne være lærer, ville jeg hatt en annen jobb som har med mennesker å gjøre. Eldreomsorg har jeg vurdert.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er godt når jeg parkerer bilen utenfor skolen, å høre dønningene fra havet. Framfor during fra motorveien. Det er godt å ha den nærheten til naturen. Elever er elever, ungdom er ungdom og lærere er i stor grad lærere. Mye er likt fra andre plasser, så det er naturen som i størst grad skiller seg ut.

Hva kan du ikke leve uten?
Kaffe! Enkelt og greit.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Det er kanskje ikke så originalt, men jeg lenge hatt lyst til å gå på en konsert med Hellbillies.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg er veldig glad i rock. AC/DC, Guns ‘n’ Roses og sånt. Men det er også veldig mange fine norske sanger også, og da får teksten mer betydning for meg. Eksempelvis nevnte Hellbillies og Jahn Teigen er fine å høre på.

Mat: Jeg er veldig glad i pizza. Men i nyere tid også bønner, linsestuing og annen vegetarmat. Det er en kombinasjon av smak, samvittighet og helse som gjør at jeg oftere velger vegetar enn før.

TV-serie: Den absolutte favoritten er «Twin Peaks». Den er så absurd at den skiller seg veldig ut fra andre ting. Jeg liker surrealismen i den.

Uttrykk: Det tror jeg ikke jeg har.

Sted i Hadsel: Det må bli Sommarhusstrand, mellom Morfjord og Laukvika her på Strandlandet. Med sine mange sanddyner og flotte fuglelyder. Det er veldig spesielt der ute, og faren min vokste opp der, så vi har hytte i området.

Tip a friendTips en venn