Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Uttalelse Ukraina

Formannskapet i Hadsel 2022-03-17

Vedtatt av Hadsel formannskap, 17.03.2022:

Russland har gått til et fullstendig uakseptabelt militært angrep på Ukraina med store menneskelige lidelser som konsekvens. Formannskapet i Hadsel tar sterk avstand fra Russlands krigføring og understreker viktigheten av å støtte Ukraina og det ukrainske folket. Russlands aggressive angrep er et alvorlig brudd på folkeretten som får svært dramatiske følger for befolkningen.

Millioner av mennesker, med overvekt av kvinner og barn, er nå på flukt fra sitt hjemland. Formannskapet i Hadsel er innstilt på å snarest legge forholdene til rette for at flyktninger fra krigen i Ukraina kan komme til Hadsel, og ber kommunedirektøren forberede mottak av flyktninger så snart nasjonale myndigheter anmoder om dette. I dette ligger også å ha tett kontakt med Bankplassen asylmottak som allerede har en sentral rolle i kommunen, og frivillige organisasjoner. Dette for at man skal ha en best mulig koordinert innsats.

I vår kommune bor det både russere og ukrainere, og formannskapet oppfordrer alle innbyggere i Hadsel til å være inkluderende, vise solidaritet og medmenneskelighet i en svært krevende tid.

Mange barn - ogsä i Hadsel - er bekymret og redde over krigen i Ukraina. Formannskapet er opptatt av at voksne må ta dette på alvor og snakke med barna, og ber barnehager og skoler til å være oppmerksomme på barnas reaksjoner på situasjonen.

Nå er det viktig at vi slå ring om våre demokratiske verdier og viser medmenneskelighet overfor våre naboer i øst som er på flukt fra krig, og som lever med redsel og usikkerhet. Krigens menneskelige kostnad er høy, og krever handling nå! Hadsel kommune vil ta sin del av ansvaret.

Tip a friendTips en venn