Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Unik utsikt over Raftsundet sikret Heia Hadsel-seier for Robin (39)

 107929692  116486829912209  6005736927078271060 n 2020-08-07

Robin Larsen vant Heia Hadsel-konkurransen i juli med et bilde fra sitt sommersted, det vil si svevende over verdens vakreste kommune.

Stokmarknes-mannen blir dermed den fjerde månedsvinneren i årets utgave av kommunens egen fotokonkurranse. Temaet for juli var «mitt sommersted» og det kom inn en rekke flotte bidrag fra forskjellige kanter av kommunen. 

Vinnerfotografens favoritt-tilholdssted om sommeren handler imidlertid ikke om geografi, men høydemeter og fri flyt. Larsen, som har vært på landslaget i paragliding, har i flere år gjort seg bemerket med videoer og bilder fra sine sveveturer. 

– Bedre enn et Widerøe-vindu

Han hadde flere kandidater til månedens beste blinkskudd, men bildet juryen la sin elsk på er altså tatt helt sør i Hadsel.

– Mange har sett Raftsundet og fjelltoppene på Hinnøya og Austvågøya gjennom et lite Widerøe-vindu eller fra båt.  Robins bilde viser det spektakulære landskapet i all sin prakt fra fugleperspektiv. Bildet er velkomponert, detaljrikt og teknisk vellykket. Blikket følger sundet innover forbi turkise strender og mellom snødekte tinder. At vi ser noe av paraglideren i forkant skaper spenning, heter det i begrunnelsen fra juryen, som består av medielærer og tidligere VA-redaktør Silje Nilsen, leder i Hadsel ungdomsråd, Stine Wingan og Hadsel kommunes Atle Nielsen.

Landet til slutt hjemme hos mamma

Dette sier fotografen selv om vinnerbildet:

– Det er veldig hyggelig å vinne fotokonkurransen! Turen startet på beina ved campingen i Kongsmarka, og opp til Steinbakktinden. Her får man en spektakulær utsikt over Raftsundet. Jeg tok av fra toppen og klatret med paraglideren fort opp til cirka 1000 meter. Flyturen gikk videre østover til Storåtindan, før jeg tilslutt landet hjemme hos mamma i Tengelfjorden, forteller han.

De som følger Larsen på Instagram, der han har brukernavnet rophin, har trolig flere godbiter i vente i tiden framover.

– Jeg tar endel bilder når jeg flyr, og prøver å vise Vesterålen fra litt andre vinkler enn folk flest er vant til, forteller han.

Temaløst i august, alle bilder teller

Det er ennå to sjanser igjen til å vinne månedspremien, som i tillegg til heder og ære er et gavekort på lokal handel. I tillegg betyr månedsseier at vedkommende kvalifiserer seg til finalen i #heiahadsel 2020, der folk stemmer fram sitt favorittbilde til å vinne årets hovedpremie.

I august, som vi allerede er et stykke inn i, er det det ikke noe tema. Dermed betyr det at absolutt alle bilder merket med #heiahadsel, tatt innenfor Hadsels kommunegrenser, er med i betraktningen når juryen skal kåre neste månedsvinner. Lykke til!

 

Se vinnerbildet fra april her: Heia Hadsel april 2020

Se vinnerbildet fra mai her: Heia Hadsel mai 2020

Se vinnerbildet fra juni her: Heia Hadsel juni 2020

Les mer om konkurranseregler og vilkår her: https://www.hadsel.kommune.no/heiahadsel.506442.no.html

 

 

 

 

Tip a friendTips en venn