Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Ungdommens kulturmønstring i Hadsel 6. mai

UKM 2021-04-29

Ungdommens kulturmønstring (UKM) er et offentlig kulturtiltak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet. Deltagerne viser fram hva de kan innen et bredt kulturfelt. Ungdom deltar som arrangører, produsenter, bak scenen og på scenen. Det er et mål å få fram bredden i de unges kulturuttrykk, og ikke nødvendigvis det som er mest populært.

 

UKM er ikke ment som en konkurranse, men personer eller grupper kan likevel gå videre i et system på tre nivåer.  Under normale år kan alle melde seg på en lokalmønstringen, og her er den nedre aldersgrensen 10 år i noen tilfeller. De som blir plukket ut av juryen går så videre til fylkesmønstringen, og kan deretter bli sendt videre til den nasjonale UKM. Det er et ønske med et tettere samarbeid mellom UKM og kulturskolene som ressurssenter i lokalmiljøet.  I fjor ble det meste avlyst på grunn av koronapandemien, men i år prøver vi å få til en mønstring som blir digital. Innslagene blir filmet av elevbedrift på media, og vi har konferansierer, markedsførere, scenearbeidere fra Hadsel Ungdomsråd.  Det er et ønske at vi får til en felles digital mønstring i Vesterålen, der innslagene fra de andre kommunen blir satt sammen til en felles film som viser bredden i Vesterålen. Denne blir nok lagt ut på Youtube.  

Så om noen ønsker å inspirere andre med dans eller drill, musikk, band, kunst, film så meld dere på, oppfordrer Brage, Vetle, Andrea, Stine og Trym i Hadsel ungdomsråd. Noen deltakere kan bli plukket ut til å være med på en festival i Bodø om de vil. Det blir nok en annerledes UKM i år også på grunn av coronaviruset, men vi må nå bare stå på.

- Det er viktig å få organisert gode ungdomstilbud  med og for ungdom, kanskje spesielt under en pandemi, er meldingen fra Brage, Vetle, Andrea, Stine og Trym.

https://ukm.no/2021-hadsel-hadsel/wp-admin/index.php

Tip a friendTips en venn