Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Ukens ansatt: En telefon på jobb i 2011 snudde Marthes liv på hodet

marthe rottem[ 1] 2021-02-26

Ukens ansatt

Navn: Marthe Rottem

Alder: 40

Bosted: Stokmarknes

Hvor jobber du? Kontaktlærer i 1. klasse på Stokmarknes skole

Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg begynte som lærling i 1998. Fast ansettelse i Hadsel kommune fikk jeg 2002. Jeg er egentlig utdannet førskolelærer og jobbet i Søndre barnehage i mange år før jeg begynte her på skolen for tre år siden, da først som spesialpedagog. Dette skoleåret er mitt første som kontaktlærer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
Jobbmessig er det akkurat nå utviklingssamtaler, det som i gamle dager het konferansetime. Så nå sitter jeg med 23 elever som for første gang skal være med i samtalen selv, og akkurat i det siste har jeg jobbet med å forberede dem til det vi skal snakke om i utviklingssamtalen. Det er veldig spennende, både for dem og meg. På fritiden går det i å jobbe med hus og heim, kanskje litt strikking. Jeg har egentlig ikke noen spesielle interesser som opptar meg veldig. Men jeg er jo veldig glad i å være på tur med ungene. Vi er på ski, i akebakken og på skøyter nå når det er vinter. Det er mest sånt det går i når vi skal finne på noe på fritiden.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
En dag i 2011 var det i utgangspunktet en helt vanlig arbeidsdag. Jeg satt og jobbet med permer til skolestarterne i barnehagen. Så fikk jeg en telefon fra fosterhjemtjenesten på Sortland at de hadde en nyfødt baby, bare to timer gammel, til meg. Da var spørsmålet deres egentlig: «Hvor fort kan du komme og hente babyen?». Dette var bare to dager etter at jeg var godkjent som fosterhjem. Så det var et kort svangerskap, kan du si. Åtte timer senere hadde jeg en nyfødt gutt i armene. Det var kanskje ikke selve arbeidsdagen som var spesiell, men det startet jo mens jeg var på jobb. Nå er han straks ti år og det går bare godt. Et år senere henta jeg hans biologiske lillesøster. Det ble en brå omveltning på livet, og det startet den dagen i 2011. Som både jeg og dem jeg jobbet sammen med husker veldig godt.

Hva får deg til å le?
Jeg synes det er kjempeartig å høre på podkasten til Anne Lindmo. Da flirer jeg. Ellers kan jeg le av en tørre vitser. Og selvfølgelig sammen med venner, uten at det er så lett å forklare akkurat hva det er man flirer av.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Det kommer jo litt an på om det er fri alene, eller fri sammen med ungene. Er det fint vær, drar vi gjerne på tur. Men om det er bare meg, kan det godt hende at jeg sover litt ekstra lenge. Ser på serier og slapper av. Nyter dagen. Drar på kafé og er sammen med venner.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da ville jeg nok investert i nytt hus. Jeg trives veldig godt der vi bor, på Søndre. Men jeg har lyst på litt utsikt og noe litt større, så en million hadde kommet godt med til et sånt huskjøp.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den hadde gått til farmora mi på 85 år. Hun bor på Nesna, og har nylig flytta på sykehjem. Jeg tror hun hadde blitt veldig glad for en blomst. Avstanden gjør at vi ikke får besøkt henne så ofte og særlig ikke slik det har vært det siste året.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Vær mot andre, slik du ønsker at andre skal være mot deg.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Det er ikke så lett å ta imot komplimenter, synes jeg. Jeg kommer ikke på noe konkret, men jeg synes selvfølgelig det er veldig artig når seksåringene kommer bort til meg og sier: «Marthe, du er verdens beste lærer». Det er koselig å få sånne beskjeder.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Det er kanskje et litt kjedelig svar, men jeg kommer ikke på noe spesielt. Fra jeg satt barnevakt har jeg bestandig visst at jeg ville jobbe med unger. Jeg har aldri tenkt på å gjøre noe annet. Men det betyr vel at jeg trives godt med yrkesvalget mitt, og det gjør jeg jo virkelig. Jeg har jo dessuten byttet jobb etter 17 år i Søndre barnehage, så ganske annerledes er det jo på skolen. Ungene er større, og som kontaktlærer har du jo mer ansvar alene.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg trives kjempegodt, og det er en trygg jobb. Både i Søndre og her har jeg et kjempegodt kollegium som jeg liker veldig godt å jobbe sammen med. Jeg har en jobb som jeg har lyst til å gå til hver dag.

Hva kan du ikke leve uten?
Ungene, vennene mine og Cola Zero.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Om jeg skulle velge litt urealistisk, ville det vært Sia. Eller Lady Gaga. Det er to konserter jeg ville likt å gå på. Men mer realistisk, så har det aldri passet de gangene Kari Bremnes har vært her. Så en konsert med henne kunne jeg godt tenke meg å dra på.

 

Fem favoritter:

Musikk: Sia står øverst. Men jeg hører på mye forskjellig. Jeg er blant annet glad i det som vel kan kalles god, gammel disco. I lystige lag synes jeg det er gøy å spille den slags musikk. Snap, Dr. Alban og så videre. Men det er ikke noe jeg setter på hjemme til vanlig, da er det Sia jeg hører på.

Mat: Jeg er ikke så veldig glad i å lage mat. Jeg er dessuten litt kresen i matveien. Men jeg har noen favoritter. Finnbiff og wok er godt, det samme er fredagstacoen sammen med ungene.

TV-serie: Krim. Etterforskningsserier. Sitte å tenke litt selv og prøve å finne ut hvem som er morderen. Det er spennende, også liker jeg at seriene er realistiske. Jeg liker ikke sånne eventyrgreier. 

Uttrykk: Jeg kommer ikke på noe spesielt.

Sted i Hadsel: Det kommer an på årstiden. På vinteren er vi for det meste i Lekang-marka. Vi drar ofte dit for å ake. På sommeren søker vi mer mot havet og fjæra. Da er vi blant annet masse på en strand på Ekren, på Taen og i området rundt Årnessan. 

Tip a friendTips en venn