Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 27. aug. 2021 kl. 08:15

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

To nye positive tester, nærkontaktene er informert

IMG  2680 2021-07-22

Torsdag ettermiddag og kveld ble det klart at ytterligere to personer i Hadsel er smittet med Covid-19. Felles for begge er at de ble testet onsdag, og det er laboratoriet i Bodøs analyse av PCR-testene som nå viser to nye smittetilfeller i kommunen vår.

– Det ene tilfellet kan knyttes opp mot utbruddet ved Blå bar på Sortland. Det andre dreier seg om en tilreisende fra et annet sted i landet, og det er uvisst om vedkommende har blitt smittet før eller etter ankomst til Hadsel. Smittesporing er gjennomført for begge, og alle nærkontakter er informert, forklarer smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset.

Som opplyst i går, onsdag, avdekket hurtigtester smitte hos tre personer som alle hadde mange potensielle nærkontakter gjennom jobb og fritidsaktiviteter.  Derfor rustet kommunen til testing i stor skala på Melbu. 

I løpet av torsdagen ble 156 personer testet for Covid-19 på Melbu, flere av disse med hurtigtest. Samtlige hurtigtester var negative. Svarene fra PCR-testene er ventet fredag.

– Igjen vil jeg oppfordre folk til å være ekstra påpasselige med å holde avstand og begrense sosial omgang. Vi har vist at vi er gode på smittevern tidligere, og i de kommende dagene er det veldig viktig at vi fortsetter å være oppmerksomme på disse tingene, sier smittevernlegen.

Tip a friendTips en venn