Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Tilgjengelighetspris etter dobbel ombygging

IMG  0449

Leder for rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Reiulf Ruud, overrekker diplom til banksjef Bernt Ola Nilsen.

 

– Dette er kjempestas, sa banksjef Bernt Ola Nilsen som tirsdag kveld mottok tilgjengelighetsprisen 2018 på vegne av Sparebank1 Nord-Norge Stokmarknes.

Den ble delt ut av Hadsels råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, passelig nok under deres folkemøte om universell utforming i Hurtigrutens Hus.

Bakgrunnen for prisen var ifølge rådets leder Reiulf Ruud en ombygging av bankens lokaler på Stokmarknes. Første ombygging førte til en løsning som ikke var universelt utformet, men etter forslag og påtrykk fra rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne ble banken bygget om igjen for å bli bedre tilgjengelig.

– Vi gjorde en feil da vi bygde. Vi bygde ikke bredt nok og tenkte ikke på alle, innrømmet Nilsen overfor publikum i storsalen.

Da hadde han nettopp hørt advokat Geir Lippestads engasjerte innlegg om inkludering og likeverd. Banksjefen fortalte at dette inspirerte ham til ytterligere innsats for tilgjengelighet.

– Universell utforming er ikke for noen, det er for alle. Vi i banken er veldig glade i kundene våre, heldigvis har vi mange av dem. Vi ønsker at alle skal få mulighet til å komme inn i banken og få hjelp til sine banktjenester. Jeg kan love at når vi gjør ombygginger i framtiden, så skal vi tenke på universell utforming først, slo Nilsen fast.

De frammøtte fikk i løpet av folkemøtet, i tillegg til Lippestad, høre ergoterapeut Solveig Dale fra Trondheim kommune og landskapsarkitekt Marcus Zweiniger fra Bodø kommune snakke om sitt arbeid og sine erfaringer. 

De er begge tilknyttet et landsomfattende kompetansenettverk om universell utforming som Hadsel kommune nylig også har blitt en del av. Daniel Sowe, næringssjef i Hadsel, presenterte Storheia Arena i et tilgjengelighetsperspektiv.

2019-03-27

Tip a friendTips en venn