Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Terese (28) skal gjøre Hadsel kommune grønnere

IMG  2991[ 1] 2020-09-03

Tidenes første miljørådgiver i Hadsel kommune, Terese Nygård, hadde sin første arbeidsdag onsdag denne uka.

 

Hadsels nyeste ansatt er opprinnelig fra Sørfjorden i Rødøy kommune på Helgelandskysten, men forlot redet tidligere enn de fleste.

– Jeg flyttet til Wales for å gå på videregående skole. 

– Hva fikk deg til å flytte dit?

– Det var en internasjonal skole. Jeg har alltid vært interessert i kultur og språk, og det å få gå på skole med mange forskjellige folk fra hele verden tiltalte meg.

USA, Ungarn, Hellas og Sverige

Interessen for verden utenfor Norges grenser avtok ikke etter videregående. Nygård har for det meste bodd i utlandet før hun søndag for første gang ankom sin nye hjemby Stokmarknes.

– Jeg tok et friår etter videregående og reiste litt i USA og kort tid etter tok jeg en fireårig bachelorgrad i Minnesota. Jeg studerte økonomi og miljøstudier der, samt tysk, forteller hun.

28-åringen ble uteksaminert ved college i USA for fire år siden. Deretter har hun blant annet bodd og studert i Ungarn, Hellas og Sverige.

– Hvordan gikk det så til at du nå sitter her som kommunens aller første miljørådgiver?
– Jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å jobbe med bærekraft og samfunnsutvikling. Jeg var ikke i tvil om at jeg ville ta denne jobben, da oppgavene virket veldig interessante. Etter ett år i Oslo, var jeg klar for å flytte nordover. Da tenkte jeg at det kunne være et lite eventyr å komme hit.

– Det er dette jeg vil jobbe med

Å spørre om klimaengasjementet hennes er stort, er som å bruke rambukk på en vidåpen låvedør.

– Jeg synes det er viktig å ta vare på miljøet, og har fokusert studiene mine på miljøspørsmål. Fra videregående og videre. Så det er dette jeg vil drive med og ha som jobb, forklarer hun.

– Hva skal du gjøre i jobben, hva er instruksen?

– Kort sagt skal jeg følge opp klima- og energiplanen som ble vedtatt før sommeren, sier Nygård.

– En ambisiøs plan

Planen vedtatt av kommunestyret i mai inneholder blant annet en lang liste med tiltak, både for kommunen som organisasjon og lokalsamfunnet forøvrig, som skal gjøre Hadsel grønnere og mer miljøvennlig

–Jeg skal være med og aktivt sørge for at tiltakene blir gjennomført. Det er en ambisiøs plan, med mange tiltak, og jeg gleder meg til å begynne å jobbe med den, forteller 28-åringen.

– Har du et «favoritt-tiltak» du vil trekke fram?

– Jeg synes det å forby engangsplast i kommunens virksomheter er veldig kult. Det er spesielt viktig for oss som er en kystkommune. I tillegg er jeg glad for at skolene skal involveres og engasjeres gjennom kampanjer og informasjonsdager. Det er også en veldig fin måte for meg å bli bedre kjent med lokalsamfunnet på, tror hun.

Vant til å utforske nye plasser

Nygård har funnet seg en leiebolig ti minutters gange fra rådhuset og ser fram til å bli bedre kjent med Hadsel også utenfor arbeidstid.

– Etter å ha reist mye i livet, har jeg erfart at jeg er glad i å oppleve plassen der jeg er, møte nye folk og utforske forskjellige plasser. Jeg er også veldig glad i hester, og rir når jeg har sjansen til det. Jeg ser jo også at det er gode muligheter for å gå i fjellet her, så det blir nok litt av det etter hvert også, sier hun.

Tip a friendTips en venn