Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 10. des. 2021 kl. 11:07

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00)

Her registrerer du positive selvtester, så kontakter vi deg første virkedag og avtaler pcr-test: hjemmetest.remin.no/hadsel 

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Team Orcas til topps på First Lego League i Harstad

Nominert til 5 av 5 priser - dro hjem med tre

Årets FLL i Harstad ble avviklet lørdag 5.november og Strønstad skole møtte opp for ellevte år på rad. Tidligere år har vi vunnet 1 x ståpåprisen og 1 x robotkonkurransen. I år skulle det bli annerledes.

Foto: Ivar L. Paulsen Harstadtidene

heia vi vant!
Foto: Ivar L. Paulsen

Endelig

Etter elleve år med i konkurransen var det endelig Strønstad skole sin tur til å vinne Championsprisen på FLL. Det betyr at de er videre til skandinavisk finale i Bodø 3.desember.

plakat - vis hensyn
Plakaten for oppheng på batkaier og flytebrygger

Markedsføringsprisen og samarbeidsprisen

Elevenes arbeid med forskningsoppgaven ble lagt godt merke til under lørdagens konkurranse. De har forsket på hvordan man kan gjøre møtet mellom spekkhuggere og mennesker i båt bedre, for både hvalen og menneskene. De kom frem til et produkt som kunne brukes til kunnskapsspredning om dette - en plakat som kan henges opp på ulike båtkaier, flytebrygger osv, samt en informasjonsfolder der mer utfyllende informasjon står. At de som arbeider med hval og observasjon til daglig innehar denne type kunnskap er en ting, men det er alle oss andre som bør tenke på dette når vi ferdes ute i båt. Det er ikke bare spekkhuggere som fyller fjordene i Lofoten, vesterålen og Troms på vinteren - vi mennesker kommer etter med båter for å observere. Da er det om å kunne vise hensyn.

Det var ikke bare markedsføringen og forskningen til elevene som ble lagt merke til - også samarbeidet på tvers av klassene og stort sprang i alder ble poengtert - samt at de løftet hverandre opp og frem, og skrøt av hverandres innsats.

Nå er det bare å ønske lykke til i Bødo - Team Orcas er klare :)

Kalender


'cpCALENDARLIST' parameter error: CALID
Possible params: CALID, CUSTOMID, LIMIT, CROSSLOAD, SIMPLELISTING, PREFIX, POSTFIX, IF, IFNOTMSG, IFRESULT, NL2BR, NL2LI, DISPLAYPARAMS, EMPTYMESSAGE, REPLACEMESSAGE, SEMAPHORENAME