Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Storheia Arena skal styrke Bodøs søknad om å bli kulturhovedstad

 22

 Isabell Katharina Valen (25) fra Bodø var blant de mange idrettsutøverne som innviet Storheia Arena forrige helg. 
                                                                                                                                                                      Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen

 

I disse dager leverer fylkeshovedstaden sin formelle anmodning om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Hadsel kommune og deres folkefjell skal forhåpentligvis bidra til at søknaden står distansen helt inn.

 

–  En viktig del av Bodøs søknad handler om å inkludere et større publikum og utøvere. Storheia med sin tilgjengeliggjøring for folk med ulikt funksjonsnivå er et utmerket eksempel på hvordan vi kan gjøre dette i praksis, sier bodøordfører Ida Maria Pinnerød.

Forrige helg, da Arctic Race-sirkuset var blant de første gjestene i det unikt tilrettelagte fjell- og turområdet på Hadseløya, det ble også arrangert et rulleskirenn av skilagene i Vesterålen. Historiens første idrettsutøver med funksjonshemming som deltok i konkurranse opp heia, var Isabell Katharina Valen fra Bodø som staket seg helt til topps sittende i sin kjelke med rulleski.  

– Helgas rulleskirenn og sykkelritt viser at vi kan ta imot store arrangement som inkluderer flere og som er Europa verdig, sier hadselordfører Siv Dagny Aasvik.  

 

Vil ta hele Nordland i bruk

Nå løftes Storheia frem som arena for et av flere mulige nordlandsarrangement i Bodøs søknad om Europeisk kulturhovedstad under programmet «The Extra Mile». De to ordførerne fra Hadsel og Bodø mener det som kan skille seg ut i søknaden om å bli europeisk kulturhovedstad er nettopp ved å ta i bruk hele Nordland for alle.

– Nordland har så mye spennende kultur og natur å by på, som gjør at et europeisk kulturår vil innebære mange store opplevelser for nordlendingene og andre europeere. Nå skal vi vise hva Nordland kan by på, og jeg gleder meg til å samarbeide med kommuner i hele fylket om ulike prosjekter, sier Pinnerød.

 

image1-2.jpg

 

Storheia som ledestjerne

«The Extra Mile» handler om å gjøre fjell og natur, som finnes i våre felles nærområder, tilgjengelige og mulig å oppleve for flere enn funksjonsfriske friluftsentusiaster. Allerede i ukene etter at veien opp til Storheia var utbedret, kunne en observere blant annet rullestoler, barnevogner, sykkelvogner og rulleskiløpere med og uten funksjonshemming. I tillegg til gående og løpende i alle aldere. Alle gledet seg over at området var åpnet opp for flere. «The Extra Mile» ønsker å gjøre Storheia Arena til et eksempel for etterfølgelse flere steder i landet. 

– Om Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024 vil dette bli en unik mulighet for hele Nordland og Storheia Arena, sier Aasvik fra sitt ståsted som ordfører i den sørligste kommunen i Vesterålen.

2019-08-23

Tip a friendTips en venn