Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Sol, 17. mai og snø ga månedspremie i HeiaHadsel-konkurransen

Screen Shot  2020  06  05 at  13. 23. 05 2020-06-05

Bunadsbildet av Rebecca Forøysund på Husbykollen er kåret til maivinner i HeiaHadsel-konkurransen.

Vinnerbildet var et av mange nasjonaldagsmotiver som ble påmeldt i fotokonkurransen forrige måned.

- Bildet ble tatt ca 07.30 på 17. mai. Jeg hadde nettopp fått bunaden tilbake fra syersken etter omsying. Jeg skulle egentlig bruke bunad på avslutningen av sykepleierutdanningen på Nord Universitet og i 17.-maitog, men på grunn av Covid-19 måtte jeg finne noe annet å bruke den til, sier Forøysund.

Hun synes det er kjempegøy å være månedsvinner og tar bilder på fjellturer, flere ganger i uka.

- Jeg liker best å ta bilder av ulike motiver på fjellet og sønnen min Snorre, sier Forøysund.

Temaet «vårfølelse», i utgangspunktet et trygt valg for bilder som skulle knipses i mai måned, ble en uventet tøff oppgave for hobbyfotografene i Hadsel. Våren var så sky og sjelden framme at det krevde gode reflekser og svært kort lukkertid for å fange de korte glimtene. Da vinteren til slutt trakk seg tilbake helt i slutten av måneden, var det sommer og ikke vår i lufta.

Dette sier juryen om sitt valg av månedsvinner:

«Temaet for mai var altså «vårfølelse», men lite visste juryen at måneden kom til å bli så preget av snøvær og vinterlige forhold. 17. mai-bildet fra Husbykollen kombinerer vinter og vår på en artig måte, og forteller samtidig noe om den helt spesielle feiringen av nasjonaldagen i 2020.  Som de fleste av oss har erfart er det ikke så lett å ta bilder i sterkt motlys, spesielt på snø. Bildet er nok ikke det teknisk beste vi har hatt i fotokonkurransen Heiahadsel, men fotografen har fått med nok detaljer til at vi ser smilet, den flotte bunaden og fargene i flagget. Det lett blafrende håret som lyses opp av sola er et pluss. I bakgrunnen skimtes både havet, Møysalen og noen godværsskyer».

Juryen består i år av Silje Nilsen (lærer ved Hadsel videregående og tidligere redaktør i Vesteraalens Avis), Stine Wingan Larsen (leder i Hadsel ungdomsråd) og Atle Nielsen (rådgiver i Hadsel kommune og tidligere nyhetsleder i Vesteraalens Avis).

Vinneren av månedskonkurransen får et gavekort på 750 kroner til bruk i lokal handel. I tillegg går de seks månedsvinnerne videre til hovedfinalen hvor årets bilde i HeiaHadsel skal kåres.

Tema for juni er "folk i fjæra".

Alt du trenger å gjøre for å melde på dine bilder er å bruke #heiahadsel i sosiale medier, fortrinnsvis Instagram. Men det er også mulig å sende inn bildet på e-post til atlnie@hadsel.kommune.no.

Tip a friendTips en venn