Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Smittevernutstyr har blitt rutine for Sunniva (35)

 89519330  494501937889027  2865377265338810368 n  2

Ukens ansatt

Navn: Sunniva Damaris Walle
Alder: 35 år
Bosted: Melbu
Hvor jobber du? Melbu legekontor
Ansatt i Hadsel kommune siden: Fast siden 1. mars 2015. Men jeg har vært ansatt siden 2009.

2020-03-16

Hva er dine arbeidsoppgaver i forbindelse med koronasituasjonen?
Jeg ble pekt ut som testansvarlig da denne situasjonen startet. Det er jeg som har utført alle testene som er gjort på Melbu legekontor fram til i dag. Cirka ti i tallet.

Hvordan foregår testingen?
Det er en pinneprøve som skal tas i hals og nese. Det er strenge retningslinjer for hvem som skal testes, og for hver testing må jeg ha på fullt smittevernutstyr. I starten var det kun Tromsø som tok imot testene for analyse, men nå kan de også sendes til Bodø.

Hvordan opplever du situasjonen?
Det er til tider kaotisk. Noen folk er bekymrede, noen er redde. Folk har mange spørsmål. Det er vel også sånn at ikke alle har tilgang til, eller klarer å finne fram til, like mye informasjon som vi i helsevesenet har. Dert er ofte eldre som ringer hit, samt unge foreldre med spørsmål om deres barn er i risikogruppa.

Hvordan er det å arbeide i heldekkende smittevernutstyr?
Det tar ikke så veldig lang tid å kle det på seg. Det viktigste er å kle det av seg riktig, og følge retningslinjene for det. Og det kan ta litt tid. Men det er tungt og varmt å gå i. Med maske og hette. Det kan forresten nevnes at jeg har jobbet ute når testene har blitt tatt. Vi har gjort det sånn at de som skulle testes har kommet på baksida av legekontoret i bil til et gitt klokkeslett. Der står jeg klar ute, de ruller bare ned vinduet og så tester jeg dem mens de sitter i bilen. Det er for at de ikke skal utsette andre for eventuell smitte, så vi vil ikke ha dem inn på legekontoret. Jeg kler også av med smittevernutstyret på trappa.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det er lite som topper de siste ukene, men på legekontoret så har vi mulighet til å være med legene på utrykning dersom alarmen går. Det er jo alltid veldig lærerikt og interessant. Som regel går det veldig bra, men noen ganger går det ikke bra. De gangene det ikke går bra setter et veldig preg på den arbeidsdagen. Men det er klart at denne koronatestinga skiller seg veldig ut.

Hva opptar deg for tida?
Sett bort fra korona, så har jeg tre barn hjemme som jeg bruker mye tid med. Jeg driver også med turning, der er jeg trener for to forskjellige tropper. Også er jeg veldig glad i å bake. Både til hjemmebruk og på bestilling.

Hva får deg til å le?
En skikkelig dårlig vits. Jeg har litt tørr humor. Vi kan ikke ha et yrke som vi har uten å ha litt tørr og morbid humor, noe vi kaller for «legekontorhumor». Ellers ler jeg av ting folk sier, hverdagslige ting som kanskje ble en flause eller en feil. Jeg liker og ler av folk som ikke tar seg selv så høytidelig.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da baker jeg kanskje noe og ser litt på serier. Kanskje tar jeg meg tid til å vaske litt.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da hadde jeg nok betalt ned gjeld. Jeg er jo alene med tre unger, hus og bil. Så jeg ville nok prøvd å bruke pengene så fornuftig som mulig.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Da ville jeg gitt den til han pappa. Han stiller alltid opp. Han bor bare noen hus bortenfor, og han kan jeg alltid ringe om det er noe jeg trenger hjelp til. Barnevakt, kattepass eller kjøring til og fra flyplassen. Pappa er god å ha!

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg ville nok sikkert fortalt dem om korona. Det blir skrevet i historiebøkene, dette. I tillegg ville jeg nok fortalt om foreldrene deres, altså mine barn, og om hvordan de var som små.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Man tenker ikke alltid over at sånne hverdagslige kommentarer er komplimenter. Men noe som jeg husker godt er da Sigrid Baumberger, en lege hos oss, sammenlignet meg med en filmstjerne hun hadde sett i et intervju. Det var Alisha Wainwright hun snakket om. «Dokker e så lik, dokker kunne vært søstre, Sunniva». Det husker jeg at jeg tenkte var veldig hyggelig. 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da jeg var liten hadde jeg alltid lyst til å bli flyvertinne. Men nå, etter å ha blitt voksen, tenker jeg at det er lærer jeg ville blitt, om jeg skulle velge noe annet enn det jeg jobber med i dag. Begge mine foreldre var lærere, og det kunne jeg godt ha tenkt meg å være.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er nok kollegaene mine her på legekontoret som gjøre det veldig fint å jobbe i kommunen.

Hva kan du ikke leve uten?
Pepsi max! Og ungene mine og kattene mine. Det er det jeg trenger.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens hus?
Leonardo DiCaprio som holder et foredrag. Om det handler om sitt liv som filmstjerne eller om han snakker om klima og miljø er egentlig helt likegyldig. Men det hadde vært veldig fint. Jeg er blodfan! Hele veien fra han slo gjennom til i dag, med klimakrisen og miljø som han er veldig engasjert i.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg følger nok litt strømmen og hører på det som er på radioen. Det er ikke noen spesiell sjanger jeg liker.

Mat: Italiensk liker jeg godt. Pasta.

TV-serie: Jeg har nok sett «Friends» minst ti ganger, og den kan jeg sette på uansett om jeg bare vil ha noe i bakgrunnen eller om jeg faktisk vil følge med. Men jeg ser også en del dramaserier. Men jeg liker ikke science fiction eller eventyr. Det må være reelt for at jeg skal gidde å se på det.

Uttrykk: Jeg tror jeg sier at ting er «sykt» litt for mye. Enten er det sykt gøy, sykt skummelt eller sykt bra. Kanskje jeg som jobber på legekontor skal tenke meg litt om før jeg bruker det i annenhver setning.

Sted i Hadsel: Det må være fjæra ved Sjøgata på Melbu. Jeg vokste opp i Sjøgata, og kjøpte meg etter hvert hus der og har feira alle sankthansaftener i den samme fjæra. Der er det fint å være.

 

Tip a friendTips en venn