Smittetall i Hadsel kommune:

Hadsel kommune oppgir ukentlige smittetall. 

Uke 48: 68 personer testet positivt mandag-fredag i uke 47. Personer som testet positivt på hurtigtest i helga vil ta bekreftende pcr-test og registreres påfølgende uke.

Uke 47: 57 personer testet positivt mandag-fredag i uke 47. Personer som testet positivt på hurtigtest i helga vil ta bekreftende pcr-test og registreres påfølgende uke.

Uke 46: Mellom 15. og 19. november var det 46 personer som testet positivt for covid-19. Personer som testet positivt på hurtigtest i helga vil ta pcr-test påfølgende uke og registreres i denne uken.

 

Viktige telefonnummer:

Hadsel kommunes koronatelefon: 417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30).

Ta kontakt med koronatelefonen om du mistenker at du er smittet eller har spørsmål rundt korona, bortsett fra vaksinasjon. Har du behov for akutt helsehjelp, ring legevakt 116 117.

 

Hvordan får jeg testet meg for korona?

Fra og med onsdag 17. november deler vi ut hurtigtester til de som har behov for det, fra legekontorene. Dette gjelder både på Stokmarknes og Melbu inntil behovet eventuelt endrer seg.

Vi understreker at hurtigtester ikke er særlig pålitelige når de brukes av personer uten symptomer. Hurtigtester er altså i utgangspunktet ment å brukes av de med symptomer og husstandsmedlemmer (eller tilsvarende nære) til smittede.

Er det helg, bør du holde deg hjemme til du får tatt en selvtest. Disse deles ut ved legekontorene i åpningstiden på hverdager.

Positiv selvtest bør følges opp med PCR-test som tas av helsepersonell, helst innen 24 timer. Alle har plikt til å isolere seg ved positiv selvtest.

 

Jeg har symptomer - hva gjør jeg?

Det skal fortsatt være lav terskel for å teste seg ved symptomer, også for vaksinerte. Folkehelseinstituttet anbefaler at det tas selvtest og ved positiv selvtest tas det PCR-test. Selvtest kan du hente på legekontorene på hverdager. Ved positiv selvtest ringer du koronatelefonen og avtaler tid for PCR-test.

Inntil du får negativt prøvesvar, bør du holde deg hjemme til du føler deg bedre.

 

Nærkontakter og isolering

Her finner du informasjon og råd til nærkontakter og de som er i isolering:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/narkontakter-og-isolering/

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing/opphevelse-av-isolasjon/

flytskjema.jpg

Reglene for testing og karantene er endret

Råd og regler for normal hverdag med økt beredskap

Hold hendene rene, host i et papirlommetørkle eller i albuekroken og hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer eller feber.

Du må gå i isolasjon hvis du får påvist Covid-19.

Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte. 

Uvaksinerte husstandsmedlemmer til en som er blitt smittet, bør teste seg og gå i karantene, uavhengig av om man har symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

Trafikklysmodellen i skoler og barnehager beholdes inntil videre som et verktøy som kan brukes ved behov dersom situasjonen tilsier at det er nødvendig

 

Angående selvtesting

Se flytskjema over for hvem som bør teste seg.

Vi følger testkriteriene til Folkehelseinstituttet når det gjelder testing:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing/testkriterier/

Ved symptomer bør det være lav terskel for å teste seg for covid-19, også for vaksinerte.

Vi kommer gradvis til å gå over til mer og mer selvtesting.

Koronatelefonen vil fortsatt være åpen og gi råd.

Har du nyoppståtte symptomer følger du flytskjemaet over. 

Vi ønsker at du registrerer positive hurtigtester elektronisk. Her kan du lese mer om hvordan du gjør det: 

https://www.hadsel.kommune.no/hva-gjoer-du-hvis-du-eller-barnet-ditt-faar-en-positiv-selvtest-og-hva-gjoer-du-om-du-faar-en-positiv-test-i-helga.6424751-328819.html

 

Hvor finner jeg svar på koronatesten?

Testsvar finner du på Helsenorge.no. Du må selv gå inn og sjekke om svaret er kommet. Ved positivt testsvar blir du kontaktet av legetjenesten.