Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...
bilde 7

Slektshistorie Hadsel fra 1610 til 1950

Slektshistorie (genealogi, slektsgransking) er en hjelpedisiplin innen historiefaget. Det går ut på og dokumentere sentrale begivenheter i personers livsløp (som fødsel, ekteskap og død) og slektskapsbånd mellom forskjellige personer.

I Hadsel startet man allerede rundt 1980 å samle inn slektshistorien på de 90 gårdene i Hadsel. Slektshistorie er blitt populært som hobby, og mange har etterspurt Hadsels slektshistorie.

I mai 2016 offentliggjør vi for første gang den slektshistorien vi har fra 1610 til 1950. Kildene vi hat brukt er for det meste kirkebøker og lensregnskap. Underveis i prosessen har vi oppdaget feilkilder som at barn kunne vært født og døpt utenfor kommunen og dermed ikke kommet med i kirkebøkene.

Vi ønsker derfor å få rettet opp slike feilkilder ved å gå bredt ut og spørre om din hjelp. Ser du at det mangler personer og opplysninger i din slekt setter vi pris på om du fyller ut skjemaet og returnerer det til oss, eller setter det inn i den røde permen om du er på Hadsel folkebibliotek I Hurtigrutens Hus eller i Servicetorget i Hadsel rådhus. Der vil permene med Hadsel slektshistorie ligge.

Du kan også sende det inn til postmottak@hadsel.kommune.no

Slektshistoria i Hadsel fra 1610 til 1950

GNR og STED i Slekt i Hadsel

INNHOLDSFORTEGNELSE ALLE KVINNER

INNHOLDSFORTEGNELSE ALLE MENN

Disse PDF-filene kan ikke brukes til kommersiell bruk. Det er begrenset søkemuligheter, og vi anbefaler derfor å bruke korrekt etternavn når der søker etter deres familie.

Skjema for korrigering av slektshistorien i Hadsel

Hadsel har gitt ut bygdebøkene:

Vi bygde landet - bind I

Vi bygger videre – bind II

De kan bestilles hos Hadsel kommune eller kjøpes i bokhandelen på Stokmarknes.

Når det gjelder en samlet gårds- og slektshistorie for Hadsel er det ikke konkrete planer å lage dette nå. Lokalhistorisk forskning vil ofte være personorientert mer enn prosessorientert.  I Norge, Vesterålen og Hadsel er historisk sett også bosettingsmønstret der slekt spiller en betydelig rolle og derfor er gårds- og slektshistorien sterkt knyttet til hverandre. I Vesterålen jobber vi med å få en felles digital slektshistorie.

Kalender


'cpCALENDARLIST' parameter error: CALID
Possible params: CALID, CUSTOMID, LIMIT, CROSSLOAD, SIMPLELISTING, PREFIX, POSTFIX, IF, IFNOTMSG, IFRESULT, NL2BR, NL2LI, DISPLAYPARAMS, EMPTYMESSAGE, REPLACEMESSAGE, SEMAPHORENAME