Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Skal spille tidenes første konsert på Storheia

IMG  3239  2[ 2] 2020-09-02

Neste tirsdag varsles vakre toner akkompagnert av majestetisk utsikt fra Storheia. Den aller første toppkonserten er det kommunens egen kvartett som står for.

I forbindelse med folkehelseuka og den nasjonale friluftsuka, som også i år markeres med en rekke arrangementer rundt om i Hadsel, har kommunen sett sitt snitt til å ta i bruk Storheia Arena også musikalsk. Tirsdag klokken 12.00 spiller våre egne distriktsmusikere konsert på toppen for eldre tilknyttet Stokmarknes sykehjem, elever ved voksenopplæringen og alle andre som har tatt turen til tårnet denne dagen.

To tanker i holdet samtidig

Denne høsten skal det jobbes med å finne innspill og løsninger for framtidig bruk av Storheia Arena. Kommunens innbyggere spiller selv hovedrollen i arbeidet der tilgjengelighet, folkehelse og bærekraft er blant grunnpilarene, Men samtidig som medvirkningsprosessen ble sparket i gang for alvor i slutten av august, kom ideen om å sette én plan ut i livet allerede nå på sensommeren. Nemlig den første konserten på toppen.

– Gleder oss stort!

Det er Hadsels distriktsmusikere som byr på en musikalsk nistepakke i ly av tårnet tirsdag. Ensemblet består av Külli Treimann Skagen, Synnøve Volden, Helene Enochsson og Stine Sivertsen. Dette sier sistnevnte om hva tilhørerne kan vente seg på fjelltoppen:

– Noen låter har vi gjort før, men det kommer også noen nye fengende låter. I tillegg håper vi på at publikum vil stemme i på en allsang eller to, sier Sivertsen. Kvartetten hun er en fjerdedel av spilte tidligere i år en rekke direktesendte konserter som ble lagt ut på kommunens Facebook-side. 

Intet vondt om kommunestyresalen i Hadsel rådhus, der vårens nettkonserter ble spilt inn, men det kan antas at toppen av Storheia er en hakket mer inspirerende arena.

– Vi gleder oss stort til å få muligheten til å spille konsert på en sånn spektakulær scene, forteller fløytist Enochsson.

Etter planen skal også dette arrangementet streames direkte på kommunens Facebook-side.

– Hjertelig velkomne skal dere være! sier de fire blide musikerne.

Følger smittevernregler

I løpet av formiddagen tirsdag blir beboere og brukere av sykehjemmets dagsenter transportert opp til toppen av Storheia. Det samme blir de av voksenopplæringens elever som ikke er i stand til å ta seg til toppen for egen maskin. I tillegg vil det være nødvendig å kjøre opp noen biler med utstyr som trengs for å gjennomføre konserten. 

Arrangementet blir avholdt i tråd med regler for avstand, håndhygiene, antall og andre smittevernhensyn. Det er i utgangspunktet åpent for alle som har lyst og anledning til å gå opp til tårnet, men kommunen er nødt å forholde seg til myndighetenes forbud mot arrangementer med flere enn 200 personer.

Alle oppfordres til å ta med seg noe å sitte på og varme nok klær til å stå/sitte i ro mens konserten pågår. Om været mot formodning ikke spiller på vår side, flyttes konserten til Hadsel kirke. Denne avgjørelsen blir tatt et døgn i forveien.

Tip a friendTips en venn