Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Skal du hjem til jul?

vinterstokmarknes 2020-11-25

Etter et krevende år, og annerledes studiesemester, ønsker Hadsel kommune alle våre unge og studenter, hjertelig velkommen hjem til jul.

 

Siden mye av undervisning og eksamener nå avholdes elektronisk, forventer kommunen at flere av våre studenter vender hjemover de neste ukene.

 

Mange kommer fra områder med svært høyt smittetrykk. Unge har ofte lette eller ingen symptomer. Kommunen oppfordrer studentene til å begrense sosial kontakt så mye som mulig de 10 første dagene etter hjemkomst.

 

► Vi oppfordrer til en frivillig karantene på 10 dager.

 

Det vil også ha stor effekt å begrense sosial kontakt de siste 10 dagene på studiestedet for deretter å foreta en trygg reise hjem. Trygg reise i denne sammenhengen vil f.eks være bruk av bil eller fly/buss, kombinert med bruk av munnbind, god avstand samt god håndhygiene. 

 

Det er også viktig å holde to meters avstand til personer som er i risikogruppen, så tenk på dette ved besøk til for eksempel besteforeldre.

 

Skal du jobbe i Hadsel kommune?

 

Testing uten at en har symptomer gir høy risiko for falskt negativt resultat. Slik testing gir dermed ingen garanti for at man ikke er smittet. Det gir imidlertid en økt sjanse for å fange opp eventuell smitte på et tidlig tidspunkt. Det anbefales derfor at en tester seg snarest etter hjemkomst hvis du skal ut i jobb i Hadsel kommune. Ta kontakt snarest med avdelings-/soneleder for å avtale testing.

 

Alle studenter som skal jobbe i de kommunale tjenestene etter hjemkomst må tidlig opprette dialog med sin leder. På enkelte arbeidsplasser vil det være brukere og pasienter som er svært sårbare. Derfor må risikoen for smitte vurderes nøye.

 

For å jobbe i helse og omsorg vil det normalt være et krav om et negativt testsvar 5-7 dager etter ankomst Hadsel før du kan starte i arbeidet.

 

Vi ønsker alle velkommen hjem til jul!

Tip a friendTips en venn