Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Sigrun (58) er en av de virkelige veteranene i Hadsel rådhus

sr

Ukens ansatt

Navn: Sigrun Remme
Alder: 58 år
Bosted: Stokmarknes
Hvor jobber du? I økonomiavdelingen
Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg har jobbet i Hadsel kommune siden 1984. I den perioden har jeg jobbet tre forskjellige plasser. Da jeg begynte, var det ved det som da het sosialkontoret. Der var jeg i et år. Så tre år i administrasjonen før jeg kom over i det som het kommunekassen. Altså dagens økonomiavdeling.

2019-06-24

Hva opptar deg for tida?
Flytting. Jeg er midt i en flytteprosess fra én bolig på Søndre til en annen. De ligger bare noen hus bortenfor hverandre. Vi bor i en vertikaldelt leilighet nå og skal flytte inn i en enebolig. I voksen alder. Det er slitsomt, men det blir bra. Det opptar mye av hodet mitt om dagen. Ellers har jeg mye å gjøre på jobb nå før ferien. Jeg jobber hovedsakelig med inngående fakturaer, altså å sørge for at kommunens regninger blir betalt. På denne tiden av året er det mange som skal «få unna alt» før de tar ferie.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Den første arbeidsdagen er den som peker seg ut. Jeg hadde ikke noe erfaring fra arbeidslivet da jeg kom som 23-åring fredag den 13. januar 1984. Jeg var rett og slett livredd. Jeg hadde tatt to år ved handelsskolen på Melbu, men det var skummelt å komme til en plass der alt var nytt. Heldigvis ble jeg tatt godt imot av veldig hyggelige kollegaer, så det gikk greit.

Hva får deg til å le?
Jeg flirer veldig lett. En god historie, en vits eller en pussig episode. Jeg pleier ikke være sur, og jeg liker at folk kan se litt humoristisk på livet. Det må man jo i hverdagen.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da drar jeg med mannen min til Bø, for der kommer vi begge fra. Jeg er fra en plass som heter Veanova. Det var tilfeldig, egentlig, at vi flyttet til Hadsel. Men samtidig har jeg alltid likt meg veldig godt på Stokmarknes. Om det ikke blir Bø-tur, kan jeg gå meg en tur i marka eller sette meg i en stol og løse kryssord eller lese en bok.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg tror jeg ville gitt mye av den til dattera mi. Ellers brenner jeg for forskning på demens, jeg har en del familiemedlemmer som har blitt rammet av det. Så jeg ville gitt penger til dem. Kanskje det kan finnes en løsning på sykdommen.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det er mange flotte folk i nærmiljøet. Men den ville jeg gitt til røykelovens far, Dagfinn Høybråten. Jeg er veldig allergisk, og på 80-tallet satt folk og røykte hele tiden på kontoret. Så jeg var ofte syk. Da den loven kom var det helt fantastisk. Jeg heller ikke til den siden han representerer politisk, men jeg er glad for det den mannen gjorde den gangen.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg ville fortalt om hvordan livet var uten alle disse elektroniske hjelpemidlene vi har i dag. Jeg har tross alt vokst opp på 60- og 70-tallet, og da var det ikke slike duppeditter av alle sorter. Da jeg begynte her, satt vi med skrivemaskin og skrev på blåpapirkopi.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Jeg har fått mange komplimenter fra kollegaer opp gjennom årene, ikke fullt så mange fra ledere. Det er veldig koselig at en kollega sier: «Jeg liker å ringe til deg, for jeg får alltid hjelp og du er aldri sur». Det er jo et kompliment, og det synes jeg er hyggelig. Det skal ikke så mye til.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da jeg gikk på skolen, var jeg veldig glad i språk. Jeg er ikke like flink nå, men jeg liker det fremdeles. En av drømmene mine var å lære flere språk og jobbe som oversetter. Det så jeg som et spennende yrke.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er mange gode kollegaer, først og fremst. Jeg kjenner veldig mange fordi jeg har jobbet her så lenge. Det er et bra miljø i kommunen, og ingen dager er like.

Hva kan du ikke leve uten?
Barn og barnebarn. Også kryssord.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Der var det ingen problemer med å finne svaret. Rune Andersen, stand-up komikeren. Han er min favoritt, han ønsker jeg virkelig å se. Jeg har opplevd masse fint i Hurtigrutens Hus opp gjennom, men ikke han. Jeg tror han holder på ennå, så jeg lever i håpet.

 

Fem favoritter:

Musikk: Pop fra 70- og 80-tallet er det jeg liker best å høre på.

Mat: Det er to ting som er det beste jeg vet. Salt uer og stekt sei. Jeg er et fiskemenneske. Det har jeg vokst opp med og det er det jeg er vant til.

TV-serie: «Badehotellet», en dansk serie som det har gått minst fire-fem sesonger av. Den liker jeg veldig godt. Det er noe med den som fenger. Dagligdagse forviklinger. I tillegg liker jeg krim, særlig «Criminal Minds».

Uttrykk: Der sliter jeg. Jeg har prøvd å spørre rundt, men vi kom ikke fram til noe. 

Sted i Hadsel: Jeg liker å gå i marka, jeg er ikke noen fjellklatrer. Jeg går ofte på kryss og tvers i Hadselåsen, der liker jeg meg godt.

 

Tip a friendTips en venn