Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Sigrid (26) fra Drammen ville helst jobbe i Nord-Norge: – Er glad jeg havnet i Hadsel

IMG  3266

Ukens ansatt

Navn: Sigrid Moe  
Alder: 26 år  
Bosted: Gulstad utenfor Melbu  
Hvor jobber du? Jeg jobber i vei, vann og avløp som prosjektingeniør. Men vi er ikke så mange i teknisk etat her på rådhuset, så det blir en del andre oppgaver og gjøremål ut over rollen jeg er ansatt til. Men det er helt fint.  
Ansatt i Hadsel kommune siden: I litt over et år. Jeg kommer opprinnelig fra Drammen. Da jeg var ferdig utdannet søkte jeg jobber i hele Norge, men hadde spesielt lyst til å flytte til Nord-Norge. Jeg følte jeg hadde reist for lite i eget land og hadde lyst til å prøve meg her oppe. Jeg er veldig glad for at det ble Hadsel.      

Hva opptar deg for tida?  
Hus. Vi, det vil si samboeren min Sindre og jeg, har kjøpt hus. Egentlig litt spontant, men jeg har jo tenkt til å bli her en stund og var lei av å kaste bort penger på å leie. Så det går med litt tid til å pusse opp.  I tillegg prøver jeg å være en del ute når det er så fint vær som vi har hatt i det siste. Brettseiling og klatring.    
 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt!
Det er ikke noe som stikker seg spesielt ut blant de relativt få jeg har hatt så langt. Men jeg kan jo trekke fram den første arbeidsdagen. Hilserunde på rådhuset, alle systemer måtte læres fra bunnen og jeg var «den nye» i kantina. Det er alltid litt skummelt å være ny på en arbeidsplass, men det gikk helt fint.    
 

Hva får deg til å le?  
Tørre, tørre vitser. Ordspill. Vi er flere på avdelingen som synes at det blir bedre jo tørrere humoren er.    

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Jeg tror jeg sover ganske lenge. Om været tillater det er jeg ute, hvis ikke spiller jeg musikk og slapper av.    

Hva hadde du gjort om du vant en million?  
Jeg ville nok ha kjøpt en ny gitar. Jeg er egentlig ikke så opptatt av penger. Om det står 100 eller 10.000 på konto har jeg ikke noe forhold til. Kanskje jeg hadde kjøpt ny bil, eller pussa opp badet. Sånne kjedelige ting.    

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?  
Det må bli til han gubben hjemme, det da. Han står på og fikser og ordner. En kjempebra partner.    

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?  
Ikke så mye, tror jeg. De får finne ut av det selv. Jeg ønsker ikke å prakke «livsvisdom» på dem. Man lærer best av å leve selv. Men det spørs jo hvor verden går. Kanskje fortellinger om den gang vi fritt kunne kjøre bil eller gå på butikken og kjøpe øl. Det kan jo hende at vår tid blir stående igjen som en god tid i historien og at ting kan se ganske annerledes ut om 54 år.      

Hva er det beste komplimentet du har fått?  
Jeg spiller som nevnt gitar og har en duo med en venninne sørpå, vi har spilt sammen i mange år. Jeg tror det fineste vi hørte var at vi var en kvinnelig versjon av Simon & Garfunkel. Det var kult, den sitter. I Tønsberg og omegn har folk kanskje hørt om oss, «Vox Chemistry». Etter at jeg flytta hit har det ikke blitt så mange konserter, men jeg skal invitere henne oppover så kanskje vi kan få spilt litt her oppe også.

(Ved å klikke på denne linken kan du få en smakebit fra Sigrids musikalske repertoar)

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?  
Da ville jeg tatt fagbrev som snekker, elektriker eller noe utendørsarbeid. Murer, kanskje. Det må være noe fysisk.    

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?  
Det må være alle menneskene. Det er sosialt og fint oppe på avdelinga. Et typisk svar, kanskje, men det er det første som slår meg. I tillegg til tryggheten det gir å jobbe i en kommune. Hadsel har dessuten mange spennende prosjekter som det er artig å være med på.    

Hva kan du ikke leve uten?  
En gitar å spille på og drømme seg bort med.

Hvem skulle du helst sett eller hørt i Hurtigrutens Hus?  
Hvis jeg kunne valgt helt fritt og gjenopplivet og gjenforent folk, måtte det ha vært Pink Floyd.  

 

Fem favoritter:  
Musikk: Folkerock, jazz, progrock og progressiv metal. Alt etter som. En britisk kar ved navn Steve Wilson er blant favorittartistene mine. Han spiller blant annet progressiv metal. Men folk har sikkert ikke hørt om ham. Han er veldig stor, men da innenfor et snevert felt.    
Mat: Jeg er vokst opp med tradisjonell mat. Salt, pepper, ris og poteter. Jeg er veldig glad i fisk og grønnsaker. Etter hvert har jeg også begynt å sette veldig pris på indisk.    
TV-serie: Jeg så mer på serier før, nå går tiden mer med til å være utendørs. Men jeg liker godt «Handmaid's Tale». Dystert, men veldig godt laget. «Game of Thrones» er også på lista, men jeg har ikke gått i gang med siste sesong ennå. Så langt har jeg også klart å holde meg unna spoliere.    
Uttrykk: Dæven, tror jeg. Det er det første jeg kom på. En slags snill banning. Jeg har ikke lagt til meg alle nordnorske gloser ennå.  
Sted i Hadsel: Jeg liker meg på fjellet. Jeg tror det blir Taen og området rundt. Der kan jeg både klatre og slappe av med grilling på stranda. Jeg var første gang på Tanipa i forrige uke. Snart skal også koret, jeg synger i Stokmarknes blandetkor, ha jubileumsfest i bygdehuset på Taen. Så det er mye å ta seg til på den delen av øya.    

2019-05-27

Tip a friendTips en venn