Bildet av en syklist på full fart ned fjellet var juryens favorittbilde i september. Temaet for september var enkelt og greit "høst".

– Et slående og velkomponert høstbilde, hvor vi ser sesongens klare farger i et vakkert landskap. Syklisten skaper en spenning som gjør at vi stopper opp ved bildet, og bidrar til å føre betrakterens blikk innover i landskapet, uttaler juryen som består av Silje Nilsen, Thomas Ebeltoft og Elise Andreassen.

– Så at det kunne bli et interessant motiv

Dermed kan den ivrige fotografen smykke seg med to månedsseiere i årets utgave av #HeiaHadsel. Han vant også i juli.

– Så artig! utbryter mannen som i en årrekke har gjort seg bemerket med sin kamerabruk i regionen.

Han forteller at bildet som sikret septemberseier ble tatt på tur ned Sæterfjellet på Hadseløya.

– Da vi var på toppen, kom Michael Ulvær og Geir Higraff opp med hver sin sykkel. Da tenkte jeg med en gang at dette kunne det bli et interessant motiv av. Vi ventet nede i lia, men like før gutta kom, la det seg en sky foran sola. Ikke helt etter planen, men jeg gjorde det beste jeg kunne ut av det, opplyser Eide.

Natur med mennesker

Fotografen forteller at han ofte jakter "gjenkjennelseseffekt" i sine motiver.

– Jeg er også på utkikk etter en grei og ryddig bakgrunn, enten skarp eller uskarp, ut fra hva som er hovedfokus i motivet. Det blir ofte naturbilder og gjerne da med mennesker. Det setter et perspektiv i motivene, sier melbumannen.

– Det beste bildet er ikke tatt

Eide forteller at han i hovedsak er en kalkulerende billedtaker.

– Men det hender ofte at motivene plutselig dukker opp og gir liten tid til planlegging. Da handler det mest om å utnytte situasjonen og håpe på et brukbart resultat. I mitt daglige virke er jeg på farten rundt om i Lofoten og Vesterålen, og da er alltid et av kameraene med på tur - man vet aldri når motivene dukker opp. Det beste bildet er enda ikke tatt, sier han motiverende.

Dermed er det ikke for sent for den som håper å sikre seg både oktoberprisen og til slutt hovedpremien for 2019 som er et speilreflekskamera sponset av Elkjøp.

Tema for oktober er "turglede" og du melder deg enklest på ved å bruke #HeiaHadsel når du deler dine blinkskudd i sosiale medier.