Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Sarah (37): – Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag

ss

 

Ukens ansatt
Navn: Sarah Skoglund
Alder: 37 år
Bosted: Stokmarknes
Stilling: Lærer ved voksenopplæringen
Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg har jobbet i nåværende jobb i over tre år. Men tidligere har jeg også jobbet som vikar på Stokmarknes skole

2019-06-03

 

Hva opptar deg for tida? 
Jobben opptar meg masse, jeg liker jobben kjempegodt. I tillegg tar jeg eksamener for å utdanne meg til lærer. Jeg bygger på med pedagogikk på den bacheloren i psykologi jeg allerede har. 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg har jobbet med litt forskjellig og har egentlig likt alle jobbene jeg har vært i. Fra jeg startet i blomsterbutikk som 14-åring, via arbeidet på Stokmarknes skole, instruktør og resepsjonist på Friskhuset, jobb innenfor psykiatrien og drift av min egen blomsterbutikk i vel fire år. Den måtte jeg avvikle brått grunnet ryggproblemer. Én måned senere ringte det ei fra voksenopplæringen, som så for seg at jeg ville være perfekt for denne skolen. Det ble full klaff fra start, og hver dag er spesiell her. Alt er veldig organisk, det er en levende skole. Dette er en jobb der jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag.

Hva får deg til å le?
Jeg flirer mye, og humor er noe jeg tenker er veldig viktig, også i undervisningssammenheng. Her som jeg møter mennesker fra hele verden, har jeg oppdaget av vi har veldig forskjellig humor, avhengig av kulturbakgrunn. Enkelte har den fysiske «slap stick»-humoren, mens andre enkeltvis er mer på ironi. Gjennomgående for skolen her er uansett at hverdagen er full av humor.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da kommer først klisjésvaret «fjelltur». For vi har utrolig flott natur, med fjell for både korte og lange turer. I tillegg liker jeg å jobbe i hagen. Som tidligere driver av blomsterbutikk er jeg selvsagt glad i blomster. På en fridag liker jeg også å finne på ting med familien. Jeg kan eksempelvis ta med mamma på en liten roadtrip til Bø eller Bleikstranda.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Det er lett å si at man skulle nedbetalt noe, men det er ikke det som er viktig. Jeg skulle nok heller funnet på noe artig med mine nærmeste. Hva kunne man gjort for en million? Jeg ville spurt dem hvor de ville reise. Mamma, brødrene mine, svigersøstre. Om det var mer igjen ville jeg begynt å spørre venninner. Jeg tror det er det man bør bruke slike penger på. Finne på noe minneverdig.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Jeg er jo glad i å gi blomster, mamma får stort sett hver uke. Men denne ville gått til Mona Løveng (tidligere Johnsen). Det er en av mine beste venninner. Fordi hun er støttende og en fantastisk person.

Som 80-åring, hva vil du fortelle barnebarna dine?
Lev livet, ikke ta ting så alvorlig. Ikke ta deg selv så alvorlig. Drit i dette med fasade, du får først et godt liv hvis du er deg selv og gjør det du har lyst til. Vær bare sammen med folk som gjør deg godt.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
At jeg er positiv og snill. Sånne ting liker jeg å høre. Og at jeg er ærlig. Det kan man noen ganger brenne seg på, jeg har ikke godt pokerfjes heller. Så om det er noe, har jeg problemer med å ikke vise det. Kombinasjonen positiv, snill og ærlig er bra. Her på skolen er det mange slike komplimenter å få og gi.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Det måtte vært noe med mennesker. I et yrke jeg samtidig fikk være kreativ.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Både da jeg var på Stokmarknes skole og her, så er det folka jeg jobber med. Utrolig dyktige folk. De er genuint interesserte i jobbene sine.

Hva kan du ikke leve uten?
Humor, det å flire setter jeg veldig høyt. Musikk setter jeg også veldig høyt, alt fra Beethoven til Rammstein.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?​
Da ville jeg gledet noen jeg kjenner, ved at «The Police» spiller der. Jeg er selv ikke noen ihuga fan, men det er noen jeg er veldig glad som ville satt utrolig stor pris på en slik konsert.

 


 
Fem favoritter:
Musikk: Jeg er ganske altetende. Men det som står meg nærmest er rock fra 70-tallet. Det er det jeg vokste opp med, påvirket av brødrene mine.
Mat: Her på skolen har jeg hatt noen matopplevelser som jeg nesten trodde skulle ta livet av meg, sterke retter med mye chili. Det har gått bra, men jeg er ikke spesielt glad i sterk mat. Ellers liker jeg det meste, og ikke minst å lage god mat.
TV-serie: Jeg likte godt «After Life» med Ricky Gervais. Han har en evne til å få seerne til å gå fra å flire så de ikke vet hvor de skal gjøre av seg, til å gråte i løpet av veldig kort tid. Plutselig blir ting så rørende. I tillegg har jeg sett en serie som Will Ferrell står bak, «Dead to Me». Den er også kjempebra.
Uttrykk: Det jeg sier aller mest er nok «kjempebra». I forbindelse med jobben.
Sted i Hadsel: Storlitårnet.  Hvem som helst kan komme seg opp dit, og utsikten er som fra et mye høyere fjell.

Tip a friendTips en venn