Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Samtlige av Hadsels skoler godkjent som helsefremmende

IMG_3312 2019-12-12

Under torsdagens kommunestyremøte fikk samtlige skoler i Hadsel utdelt bevis på at de er godkjent som helsefremmende skoler. Det var oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen som sto for tildelingen av skilt som nå kan henges opp ved de forskjellige utdanningsinstitusjonene, med skolens rektorer som glade mottakere.

I 2016 vedtok kommunestyret at Hadsel skal være en folkehelsekommune, og i november 

2017 var 11 av våre barnehager godkjente som helsefremmende barnehage. Nå er det altså skolenes tur til å bli godkjent etter Nordland fylkeskommunes kriterier.

«Prosjekt helsefremmende grunnskoler» er et samarbeid mellom fylkeskommunen, Gjensidigestiftelsen og friluftsrådene med faglig støtte fra Folkehelsealliansen Nordland.

– Det har vært et overordnet mål på trivsel som forutsetning for læring. Vi skal fremme folkehelse og fysisk aktivitet også ved bruk av naturen. Dette skal fremme naturglede, respekt for naturen, klimabevissthet og bærekraft. Skolehelsetjenesten skal ha en sentral rolle også i det videre arbeidet, sammen med alle instanser som skolen samarbeider med, inkludert idrettslagene, sa oppvekstsjefen torsdag.

Skolene har hatt som oppgave å kartlegge alt som kan fremme helse og trivsel, og kravet er å ha en plan for systematisk oppfølging. 

De skolene som også er godkjent etter forskrift for miljørettet helsevern, en prosess som er noe mer omfattende får det røde skiltet. De andre får det grønne skiltet. I Hadsel får Innlandet skole og Strønstad skole det røde skiltet. Sandnes skole, Melbu skole og Stokmarknes skole får det grønne skiltet.

– I løpet av 2020 skal også de tre sistnevnte skolene få det røde skiltet, forteller Pedersen.

 

 

 

 

 

Tip a friendTips en venn