Ordføreren

Navn: Aina Johanne Nilsen

Alder: 24 år

Fødested: Strønstad 

Bosted: Stokmarknes

Sivilstatus: Samboer med Magnus

Utdanning: Bachelor i sykepleie, samt to årsstudium innenfor språk, ledelse og samfunnsvitenskap. 

Yrke: Sykepleier. 

Politisk aktiv siden: Begynte å engasjere meg på ungdomsskolen da jeg ble med i elevrådet og Hadsel ungdomsråd. Har siden da hatt en rekke verv i Elevorganisasjonen, Ungdommens fylkesråd, Senterungdommen og Senterpartiet. Har vært kommunestyrerepresentant siden 2015, og sittet i formannskapet siden høsten 2019. 

Er vara til fylkestinget 2019-2023. 

Aller viktigste sak: Det er vanskelig å trekke frem en enkelt sak, men det å inkludere barn- og unge i beslutningsprosesser har alltid vært viktig for meg. 

Beste politiske motstander: Det må nok være mamma. Selv om vi oftere er enig enn uenig, så har vi alltid gode, konstruktive diskusjoner. 

Favorittsted i kommunen: Strønstad.

Mest stolt av ved Hadsel: Folkene som bor her, ambisjonene og engasjementet. 

Hva får deg til å le? Det aller meste, latteren sitter løst hos meg. 

Hobbyer ved siden av politikken: Å være ute på tur og å være sammen med de jeg er glad i. 

Hva kan du ikke leve uten? Først og fremst familie og venner. Utover det setter jeg opplevelser og reiser høyt, både i nærområdet og i verden forøvrig. 

Drømmearrangement på Storheia Arena: En konsert som fyller fjellet med store og små. Musikken kan gjerne være en blanding av Kari Bremnes og K.M Myrland som får dansefoten til å røre på seg. 

 

Varaordføreren

Navn: Lena Arntzen

Alder: 42 år

Fødested: Oslo

Bosted: Sandnes, Hadsel

Sivilstatus: Samboer og ei datter på 23, og barnebarn på fem 

Utdanning: Vernepleier med videreutdanning i ledelse

Yrke: Rådgiver i Nordlandssykehuset

Tidligere yrker: NAV, konsulent

Politisk aktiv siden: Nestleder i Hadsel Høyre 2016-2017, leder i Hadsel Høyre 2017 - 2019, vara til kommunestyret 2015 - 2019

Aller viktigste sak: At kommunen fortsetter den fine veksten, arbeidsplasser og næringsutvikling. Ellers står eldreomsorg høyt sammen med (svært) tidlig innsats.

Største konkrete ambisjon for de neste fire årene: For kommunen må det være det jeg har nevnt ovenfor. Havneterminal/tømmerkai og å renovere/oppruste Stokmarknes sykehjem. Ellers tror jeg at ambisjonene vil endre seg etterhvert som tiden går, men min hovedambisjon per nå er å fylle varaordførerrollen på en tilfredsstillende måte for kommunen. 

Største politiske seier: Mine politiske seiere er primært utenfor kommunestyresalen, og da vil jeg si at de beste har vært når jeg har fått satt saker på dagsorden som var viktig for Høyre. Eksempelvis å si fra høyt at promillesatsen for eiendomsskatten måtte settes ned da boligenes verdi økte. 

Største politiske forbilde: Jeg har flere, men ett av dem må være Mathilde Tybring-Gjedde. Hun er veldig god i debatter og god på politikken hun fronter. Alltid saklig og faktabasert. Hun er yngre enn meg, men jeg liker måten hun er politiker på. Hun har noen kvaliteter som jeg setter høyt, og som jeg vet at jeg kan ha et forbedringspotensiale på.  

Beste politiske motstander: Mitt utgangspunkt er at vi ikke er motstandere med kolleger, men jeg skjønner jo at vi vil være motstandere innimellom. Siden jeg nettopp har kryssa midtlinja i kommunestyret antar jeg at jeg må ta utgangspunkt i dagens mindretall, og da er Renathe Eriksen ei dame jeg har respekt for. 

Favorittsted i kommunen: Jeg tror nesten jeg må si hjemme. Jeg trives på Sandnes og synes det er et idyllisk sted å bo. 

Mest stolt av ved Hadsel: Det er mye jeg er stolt av. Jeg er stolt av et variert tilbud vedrørende arbeidsplasser og den innovative industrien. Jeg er stolt av kompetansen vi har i kommunen i ulike sektorer, men spesielt innenfor helse. 

Hva får deg til å le? Parodier er alltid gøy. Karikaturer av kjendiser eller mennesketyper man kjenner til. Lene Kongsvik for eksempel. Og så ler jeg ofte av samboeren min - han ser ofte ting i et mer humoristisk lys enn meg.

Hobbyer ved siden av politikken: Etter at politikken tok over mer av fritiden har mine hobbyer vært å holde kontakt med familie og venner. Jeg bruker en del tid på å besøke dem og gjøre ting sammen.  

Hva kan du ikke leve uten? Hvis man ser bort fra de menneskene man er mest glad i, så setter jeg bilen min høyere enn alt. Musikk kommer som en god nummer to.

Drømmearrangement på Storheia Arena: Det er mulig jeg banner i kirka nå, men jeg hadde ikke hatt noe i mot at det ble bygget en slalåmbakke og arrangert et slalåmrenn.