Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Økt samarbeid skal få flere gjennom videregående

samarbeidsavtale  2

Hadsel kommune inngikk i dag en samarbeidsavtale med Nordland fylkeskommune ved Hadsel videregående skole.

2020-10-27

For å gjøre overgangen mellom grunnskole og videregående skole bedre, må de to skoleslagene samarbeide tettere, mener Hadsel kommune og Nordland fylkeskommune. Derfor inngår de nå en treårig samarbeidsavtale.

- Hovedmålet med avtalen er å få flere elever gjennom videregående skole og da er det viktig å få til en god overgang fra grunnskole til videregående skole, sier ordfører Aina Nilsen i Hadsel kommune.

- Gode samarbeidsrutiner og tettere kontakt mellom kommune og videregående skole er særdeles viktig, fordi vi har et felles oppdrag. Det er å gi den beste opplæringen vi kan og trygge rammer for de vi er her for, elevene, sier rektor ved Hadsel videregående skole, Janne A. Fredriksen-Stokkers.

Avtalen ble signert tirsdag 27. oktober og inneholder en rekke tiltak. Blant dem er:

  • Gode overgangsrutiner mellom grunnskole og videregående skole som sikrer utveksling av relevante elevopplysninger for de svakest presterende elevene og for andre utsatte elever.
  • Legge til rette for at elever fra ungdomstrinnet gjennom hospitering på videregående og ved bruk av Nettskolen i Nordland, kan ta fellesfag og programfag på videregående nivå, som bygger på fag i grunnskolen.
  • Opprette et samarbeid mellom skoleslagene som har til formål å sammen synliggjøre og styrke samarbeidet mellom de to skoleslagene og lokalt næringsliv. I dette arbeidet skal partene sammen skal arrangere en årlig samling/konferanse for utvalgte bedrifter fra lokalt næringsliv og grunnskole/videregående skole.
  • Arbeide aktivt for å ta inn lærlinger i Hadsel kommune med målsetting å øke lærlingeinntaket i kommunen med to lærlinger i avtaleperioden.

Oppvekstsjef Line J. Pedersen er glad for at det legges opp til et tett samarbeid mellom grunnskolen og videregående skole.

- Dette kommer spesielt de mest sårbare elevene våre til gode, for vi er avhengige av at de blir fanget opp i overgangen fra et skolesystem til et annet, sier Pedersen.

Hun peker også på viktigheten av at avtalen også handler om å samarbeide tettere med lokalt næringsliv.

- Like viktig som å gjennomføre skolegangen, er det å få seg jobb etterpå. Da er det viktig at elevene kjenner til alle de mulighetene som finnes lokalt, for vi ønsker jo å beholde flest mulig her i Hadsel, sier Pedersen.

Tip a friendTips en venn