Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 3. des. 2021 kl. 11:50

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00. I helga: åpent lørdag/søndag 11.00-13.00 for rapportering av positive tester.)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Økende smitte og tiltak i Hadsel

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin 2021-11-23

Kriseledelsen i Hadsel har hatt møte tirsdag på grunn av koronasmitten i kommunen. Åtte personer har nå testet positivt ved Stokmarknes sykehjem. 

Etter at én pasient testet positivt for covid-19 ved Stokmarknes sykehjem mandag, ble det satt i verk testing av nærkontakter og ansatte ved sykehjemmet. To ansatte og ytterligere fem pasienter har til nå testet positivt, slik at det totale tallet er åtte. 

På bakgrunn av smitteøkningen i kommunen har kriseledelsen hatt møte tirsdag. Med julaften bare en knapp måned unna, er det mange innbyggere som er bekymret og usikre på hvordan en skal forholde seg. 

- I snitt ligger vi nå på ti nye smittede per dag. Vi ønsker at det tallet skal ned, men det er ikke så høyt at nasjonale myndigheter mener vi bør innføre lokale tiltak som omfatter hele befolkningen, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin. 

Han har følgende beskjed til de som har planlagt juleavslutninger og sosiale arrangementer. 

- I utgangspunktet avlyser vi ingenting per nå, men vi følger situasjonen nøye. Terskelen er betydelig høyere enn tidligere i pandemien for å innføre lokale tiltak, men det kan bli aktuelt på kort varsel om situasjonen forverrer seg, sier Bleidvin. 

Det viktigste enkeltpersoner kan gjøre for å begrense smitte nå, er følgende: 

  • Hold deg hjemme og test deg når du er syk, også selv om det «bare» er forkjølelse. 
  • Hold avstand 
  • Vær nøye på håndhygiene 
  • Unngå håndhilsning og klemming. Dette gjelder ikke barn og unge. 

På legekontorene bes pasienter som skal på time om å bruke munnbind inntil videre. Ved Stokmarknes sykehjem er det innført en rekke tiltak, blant annet er sykehjemmet stengt for besøkende. 

- Vi gjør alt vi kan for å unngå videre smitte her. Samtidig må vi være ærlige og realistiske. Det er ikke uvanlig med dødsfall på sykehjem i influensasesongen, helt uavhengig av korona. Folk på sykehjem i dag er svake i utgangspunktet. I tillegg er det flere som ikke har kunnet få 3. dose med koronavaksine enda, på grunn av svak helse eller samtidig influensavaksinasjon. Det er altså en svært sårbar gruppe det er snakk om, sier Bleidvin.  

Vi minner om nettmøte med kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin, tirsdag 23.11, kl 19.00. Du kan sende inn dine spørsmål til: hetory@hadsel.kommune.no.

Tip a friendTips en venn