Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 3. des. 2021 kl. 11:50

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00. I helga: åpent lørdag/søndag 11.00-13.00 for rapportering av positive tester.)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Nye rutiner for utdeling av hurtigtester

HT Covid  19.png 2021-11-16

På bakgrunn av flere positive pcr-tester i Hadsel tirsdag, endrer vi rutinene for utdeling av hurtigtester:

• Fra og med onsdag 17. november deler vi ut hurtigtester til de som har behov for det, fra legekontorene. Dette gjelder både på Stokmarknes og Melbu inntil behovet eventuelt endrer seg.

Vi understreker at hurtigtester ikke er særlig pålitelige når de brukes av personer uten symptomer. Hurtigtester er altså i utgangspunktet ment å brukes av de med symptomer og husstandsmedlemmer (eller tilsvarende nære) til smittede.

• For alle med symptomer er det fortsatt flytskjemaet som gjelder: https://www.fhi.no/publ/2021/flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer/

• Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære til påvist smittede er anbefalt å teste seg med hurtigtest to ganger. En så snart som mulig, en etter 3-5 dager.

• Øvrige nærkontakter (både barn og voksne) skal leve som normalt, men være ekstra oppmerksomme på egen helse og ha lavere terskel for å teste seg.

• For uvaksinerte over 18 år gjelder egne regler. Husstandsmedlemmer og tilsvarende har plikt til å teste seg, andre nærkontakter er anbefalt å teste seg.

• For uvaksinerte under 18 år er det ikke lenger plikt til karantene, men nærkontakter i barnehage og skole bør teste seg. Testing er frivillig. Det vil si at ingen kan nektes å komme i barnehagen eller på skolen, selv om de ikke er testet.

Mye av smitten vi ser i Hadsel og resten av landet gjelder barn. Covid-19 er generelt lite farlig for barn og unge. De strenge smitteverntiltakene som har vært i skoler og barnehager tidligere, har vært en del av alle tiltakene som til sammen skulle beskytte de sårbare i samfunnet mot alvorlig covid-19-sykdom.

Ettersom den voksne befolkningen nå i stor grad er vaksinert, vil smittespredning i større grad forekomme i den uvaksinerte delen av befolkningen. Derfor vil det ses smittetilfeller og enkelte utbrudd i skoler og barnehager.

Mer om smittevern i barnehager og skoler kan du lese her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/andre/smittevern-i-skoler-og-barnehager/?term=&h=1

Tip a friendTips en venn