Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Ny runde korona-kompensasjon til lokale bedrifter

Daniel Sowe 2021-08-06

Hadsel kommune har fått 635.000 kroner som skal fordeles til lokale bedrifter som har vært forhindret fra å drive normalt som følge av lokale eller nasjonale føringer.

Regjeringen har fordelt 1,75 milliarder nye kroner utover kommunene i Norge, som igjen har ansvar for tildelingen til lokale bedrifter og næringsdrivende.

– Vi har fått 635.000 kroner til denne kompensasjonsordningen. Det er fint at regjeringa nå setter oss i stand til å hjelpe de bedrifter som er rammet av tiltakene nå i sommer, sier Sowe.

Fristen for å søke denne lokale ordningen er 20. august, og formannskapet foretar den endelige tildelingen 26. august.

– Vi setter alle søknader opp mot hverandre og legger frem en samlet sak til politikerne våre 26. august. Prioriterte bransjer er overnattings- og serveringsbransjen i hver kommune, sports- og fritidsvirksomheter (utenom idrettslag), detaljhandel (utenom dagligvare) og reisebyråer og -arrangører med forretningssted i Hadsel. Lag og foreninger kan dessverre ikke søke, forklarer næringssjefen.

Klikk her for å bli sendt til elektronisk søknadsskjema

Ved behandling av søknadene vil det prioriteres å støtte aktører som har vært stengt eller forhindret fra å drifte som normalt som følge av lokale eller nasjonale føringer, sier Sowe.

 

Tip a friendTips en venn