Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Ny næringssjef ansatt – Daniel Sowe har signert

næringssjef.jpgRådmann Ola Morten Teigen (til venstre) er glad for å ha fått ny næringssjef, Daniel Sowe, på plass. 

 

Kommunestyret i Hadsel vedtok i juni å sette av ressurser til å reetablere stillingen som næringssjef i kommunen. Prosessen er nå avsluttet og kommunens nye næringssjef heter Daniel Sowe. 

Rådmann Ola Morten Teigen er svært glad for å ha fått en god næringssjef på plass, og sier Daniel ble valgt i skarp konkurranse med flere gode søkere. 

 

  • Dette var åpenbart en jobb flere godt kvalifiserte kandidater ønsket og som det var interesser for langt ut over vår region, sier Teigen. 

 

  • Vi gjennomførte gode intervjuer med flere kandidater, og jeg kan med hånden på hjertet si at det var flere inne som godt kunne ha fylt posisjonen. Etter å ha gjennomgått søkerlisten var det likevel ikke tvil i utvalget om at det var Daniel som var kommunens foretrukne kandidat, sier Teigen. 

 

Daniel Sowe kommer fra jobb som prosjektleder i Egga Utvikling og rådmannen mener det er positivt at den nye næringssjefen kjenner Egga Utvikling godt. 

 

  • De både har vært og vil også i fremtiden være en viktig partner for kommune og næringsliv i Hadsel. At Egga også er en viktig aktør å rekruttere fra, viser denne ansettelsen, sier Teigen. 

 

Den nye næringssjefen selv gleder seg til å jobbe fulltid med utviklingsarbeid på vegne av hjemkommunen og takker for tilliten. 

 

  • Tiden i Egga har vært lærerik og gøy. Jeg har hatt en god personlig utvikling de siste årene og er veldig klar for å ta fatt på nye og andre utfordringer. Jeg gleder meg til å videreføre kunnskapen jeg har fått i Egga til nye arenaer, sier Sowe.

 

  • Det ligger noen spennende år foran oss og kommunen skal sørge for å legge til rette for utvikling og vekst i eksisterende næringen, samtidig som man skal forsøke å tiltrekke seg nye. Ordfører og Rådmann med stab har gjort en fenomenal jobb med utviklingsarbeid ved siden av sine mange oppgaver, sier Sowe.
     

 

Noe av det første Sowe vil ta fatt på er arbeidet med å lage en næringsplan for kommunen.

 

  • Jeg skal sette meg inn i de nye arbeidsoppgavene og byråkratiske prosesser, samtidig som bånd til det eksisterende næringslivet i kommunen skal knyttes. Jeg ser fram til å samarbeide med næringslivet og nærings- og handelsstandsforeningene, og håper vi raskt kan stille oss inn på samme frekvens og sette oss noen felles mål for Hadsel, sier Sowe.

 

Teigen mener ansettelsen er et viktig steg for å fortsette videreutviklingen av Hadsel som en foretrukken etablerings- og næringskommune. 

 

  • Vi får etterhvert en del positive tilbakemeldinger på at kommunen oppfattes som attraktiv og positiv fra næringslivet. Det er helt avgjørende at det inntrykket beholdes og videreutvikles. Kun slik kan Hadsel være et sted å vokse for eksisterende næringsliv og etablere seg for nye aktører. Da må kommunen være interessert, positiv og ha som mål å legge til rette for at bedriftene kan få bruke tiden sin på den jobben de skal. Så får kommunen heller bistå mest mulig med alle byråkratiske nødvendigheter som må være i orden. Slik får vi en kommune det blir godt å drive verdiskapning i, sier Teigen. 

 

2018-10-24

Tip a friendTips en venn