Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Nasro (33) stortrives i jobben ved voksenopplæringen

IMG  1640

Navn: Nasro Abukar
Alder: 33 år
Bosted: Melbu
Hvor jobber du? Som assistent og tospråklig lærer ved voksenopplæringen. Somali er mitt morsmål, men jeg snakker også arabisk og engelsk i tillegg til norsk. Jeg holder også på med å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider.
Ansatt i Hadsel kommune siden: 2014

2020-02-12

Hvordan trives du i jobben?
Veldig bra! Jeg jobber med mennesker som har forskjellige behov, og det gjør meg stolt å ha denne jobben nå. Jeg var for ikke så lenge siden i samme situasjon som elevene jeg nå underviser for. Jeg vet hvordan det er å komme som innvandrer til et nytt land med nytt språk og kultur. Derfor tror og håper jeg også at jeg er på rett plass, og kan hjelpe folk med den erfaringen jeg har.

Hva opptar deg for tida?
Bortsett fra jobb og studier, liker jeg å bruke tiden på å gå turer og ellers kose meg med venner og barna mine. Jeg har to jenter, den eldste er snart åtte år og yngstejenta er halvannet år.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Vi har noen ganger spesielle arbeidsdager, som for eksempel denne uka da vi inviterte alle barnehagene på Melbu til å synge med oss. Det har blitt en tradisjon at vi gjør det som en del av kommunens «Kreativ uke», jeg tror det er sjette året på rad.

Hva gir en slik dag deg?
Det fører til at vi utvikler oss og føler fellesskap. Norske barnesanger er lettere å synge, noe som gjør at vi utvikler språket vårt. Koret vårt «Godt blanda» har blitt litt berømte etter å ha vært på TV, og det er en fin ting å gjøre felles. Kanskje særlig for de barna som går i barnehagen og kan se mødrene sine stå der framme og synge sammen med dem. Det er en fin stund.

Hva får deg til å le?
Folk vil nok si at jeg ler ofte. Det er ofte spontant på grunn av ting som skjer, men også om noen forteller om en opplevelse de har hatt. Gode historier, rett og slett. 

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Hvis været er ok kunne jeg tenkt meg å ta en fjelltur. Jeg liker meg i lysløypa og opp til Haugnyken og Barheia, men sistnevnte liker jeg best å gå til sammen med andre.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Den ville jeg med én gang donert til en av organisasjonene som hjelper folk som virkelig trenger ting som mat og helsehjelp. Så lenge jeg er frisk og kan jobbe og tjene egne penger, er det andre som trenger pengene mer enn meg. Det er menneskelig å tenke at man vil ha luksusbil, dyrt hus og fine ferier, men vi klarer oss også fint uten.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den ville gått til min mor, men det er kanskje litt langt å sende den til Somalia. Så om det skulle vært noen i nærheten, ville det blitt bestevenninnen min Soldano.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Da kunne jeg fortalt mange, mange historier. Om å vokse opp i et land der det er krig, om å komme til et fremmed land der alt er annerledes. Kulturen, religionen, levemåten og ikke minst naturen med snø og mørketid. Mørketiden har jeg forresten taklet ganske bra, jeg har lært å tilpasse meg. Men det er veldig godt nå som vi går mot lysere tider.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra kollegaer, deltakere og venner som sier jeg er hjelpsom, flink og tålmodig. Det er alltid godt å høre.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da jeg var liten drømte jeg om å bli mange ting, men det er én ting som fremdeles henger fast, og det er å bli forretningsdame og drive min egen bedrift. Ikke matbutikk, men en annen type butikk. Om det eksempelvis er klær, møbler eller elektronikk som skal selges er jeg ikke sikker på, men det skal være en butikk der jeg ikke er vanlig ansatt, men eier. Det skal jeg en dag klare å realisere. Det er ikke for sent, men jeg må vente til jentene blir litt større først.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Man har alle slags muligheter, med hav og fjell i nærheten. Og jeg liker at det er små bygder som gjør at mange kjenner hverandre når de møtes på gaten. Jeg trives veldig godt og er veldig glad for at jeg kom til Hadsel kommune.

Hva kan du ikke leve uten?
Venner.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Om jeg skulle valgt noen i Norge, ville det blitt programlederen som laget «Petter uteligger». Jeg synes han har gjort en veldig bra jobb for mennesker som har gitt opp livet. Han gir håp. Jeg kunne tenkt meg å ønske ham velkommen til vårt kulturhus, kanskje der han kunne holde et foredrag. Om det skulle vært noen fra ellers i verden, hadde det blitt Oprah Winfrey. 

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg liker egentlig ikke musikk så godt, jeg foretrekker å lese. Så jeg vill heller hørt noen lese dikt. Men om jeg må velge musikk, liker jeg nasjonalsanger. Uansett land. De gir en god følelse å høre. Om den er kinesisk, burmesisk, somalisk eller norsk spiller ingen rolle.

Mat: Ris med kylling er det beste jeg vet. Stekt eller grillet kylling, det klarer jeg ikke motstå. 

TV-serie: Jeg liker særlig å se etterforskningsprogrammer. Som CSI og andre amerikanske serier. Jeg liker også «Åsted Norge». I tillegg har jeg sett den norske serien «Besatt». Der gleder jeg meg til det kommer nye episoder.

Uttrykk: Vennene mine vil nok si at jeg ofte sier «starfoullah». Det er å be om tilgivelse fra gud. Om du gjør en liten feil, for eksempel. «Gud tilgi meg».

Sted i Hadsel: Det er nok Haugnyken. Det gir trim å komme meg opp, og når jeg først er der, ser jeg hele Melbu. Fjell og hav og hus og alt.

 

Tip a friendTips en venn