Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Nå kan lokale bedrifter søke korona-kompensasjon

Daniel Sowe 2021-03-25

Hadsel kommune har nesten 750.000 kroner som skal fordeles på bedrifter som har tapt penger på grunn av pandemien. – De som har blitt fratatt sin mulighet til å drive næring, og samtidig har falt utenfor andre offentlige kompensasjonsordninger, blir prioritert, sier næringssjef Daniel Sowe.

I denne runden har regjeringen lagt totalt 1,75 milliarder på bordet, som skal fordeles utover kommunene, som igjen har ansvar for tildelingen til lokale bedrifter og næringsdrivende.

– Vi har fått 743.888 kroner til denne kompensasjonsordningen. Det er fint at regjeringa nå setter oss i stand til å hjelpe de bedrifter som til nå har falt utenfor eller som er hardt rammet, sier Sowe.

Fristen for å søke denne lokale ordningen er 20. april, og deretter går det relativt raskt før penger eventuelt er på konto.

– Vi setter alle søknader opp mot hverandre og regner med å bruke 1-2 uker på å dele ut midlene. Prioriterte bransjer er reiselivs-, arrangements- og serveringsnæringene, og andre virksomheter som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger. Særlig prioritet vil bli gitt til de virksomheter som har blitt fratatt sin mulighet til å drive næring, har tapt varelager, eller omsetning på grunn av smitteverntilpasninger, forklarer næringssjefen.

Etter endt søknadsfrist vil sakene behandles av administrasjonen. Vi setter alle søknader opp mot hverandre og regner med å bruke 1-2 uker på å dele ut midlene.

På forsiden til kommunens hjemmeside er det laget en egen knapp kalt «Ny kompensasjonsordning». Klikker du på den, finner du søknadsveileder og opptak av nettmøtet hvor ordningen blir gjennomgått. Næringssjef Daniel Sowe kan også kontaktes direkte for dem som har spørsmål eller trenger mer informasjon i forbindelse med kompensasjonsordningen.

Tip a friendTips en venn