Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Nå kan du sette deg på venteliste for koronavaksine

IMG  1397 2021-04-26

– Vi oppfordrer alle innbyggere i Hadsel til å registrere seg på venteliste så snart som mulig, også dem som ligger et stykke ned på prioriteringslista, sier ledende helsesykepleier Gro Rønning-Nyvold og leder for helseavdelingen, Hans Arne Jenssen. Når det blir din tur vil du få SMS-varsel om dette, og kan da selv gå inn og velge time.

Fram til nå har alle vaksineavtaler blitt gjort ved at kommunen har ringt opp og tildelt tid. Men for den resterende delen av vaksinasjonsprogrammet, brukes et digitalt bookingsystem der innbyggerne først setter seg på venteliste. Etter hvert som vaksineringen når nye risikogrupper, vil man kunne logge seg inn og velge tidspunkt for oppmøte i helsehuset på Stokmarknes.

– Har kommet til prioriteringsgruppe fem

Fortsatt vil vaksineringen foregå etter myndighetenes prioriteringsliste, men altså med en større grad av valgfrihet rundt tidspunkt.

– Vi er stort sett ferdige med prioriteringsgruppe fire nå, det vil si folk over 65 år, samt dem med alvorlige sykdommer med høy risiko for alvorlig forløp. Nå går vi dermed i gang med aldersgruppen 55 til 64 år med underliggende sykdommer. Her er det i større grad yrkesaktive folk, med digital kompetanse, så vi har vurdert det som rett tidspunkt å ta i bruk systemet der folk selv kan bestille vaksinetime, sier Jenssen.

Fram til nå har kommunen altså ringt rundt til hver enkelt, og det anslås at kommunen har nådd fram til minst 95 prosent av innbyggerne i de fire første prioriteringsgruppene.

– Det som er viktig nå, for at folk fortsatt skal få vaksine når det er deres tur, er at de går inn og registrerer seg så snart som mulig, sier Rønning-Nyvold.

Slik går du fram:

For å registrere deg, klikker du deg inn på timebestilling.remin.no/hadsel

  • Der logger du deg aller først inn med BankID.
  • Bekreft at du ønsker vaksine
  • Bekreft at du ønsker å stå på venteliste
  • Svar på spørsmål om eventuelle underliggende sykdommer
  • Svar på spørsmålene på siden «kliniske opplysninger»
  • Legg inn ditt telefonnummer
  • Så får du enten melding om at du er satt på åpen venteliste, eller mulighet til å bestille vaksinetime hvis det er åpnet for det i din prioriteringsgruppe

– For at folk skal få rett plass i køen

De tre neste prioriteringsgruppene er alder 55-64 år med underliggende sykdommer, 45-54 år med underliggende sykdommer og 18-44 år med underliggende sykdommer. Deretter er det dags for folk mellom 55 og 64 år uten underliggende sykdommer og så videre.

– Det er derfor vi oppfordrer alle til å registrere seg og besvare spørsmålene nå, sånn at kommunen har den nødvendige oversikten. Etter å ha registrert seg, får innbyggeren etter hvert SMS når det er vedkommendes tur til å klikke seg inn for å faktisk bestille time, sier Jenssen.

– Dette systemet er oppe og går nå, så vi har et mål og håp om at det i neste uke settes doser der folk selv har bestilt time, forklarer Rønning-Nyvold.

NB! Kommunen oppfordrer i tillegg folk i prioriteringsgruppe fem (55-64 år med underliggende sykdommer) til å ringe vaksinetelefonen for å bestille time i inneværende uke. Telefonnummeret er 417 044 45. Telefontiden utvides i dag, mandag 26. april, til 17.30-20.00, ellers er vaksinetelefonen betjent hverdager 08.00-15.30.

Tip a friendTips en venn