Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Morten (47) er mannen som holder kirkegårdene i stand

molo

Ukens ansatt

Navn: Morten Lockert
Alder: 47 år
Bosted: Varvik på Langøya
Hvor jobber du? I uteetaten. For det meste jobber jeg på kirkegårdene. Det er jeg som har med begravelser og urnenedsettelser å gjøre. I tillegg til å klippe gress og sørge for at det ser fint ut på de sju-åtte kirkegårdene jeg har ansvar for.
Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg har vært fast ansatt siden 2006. Før det jobbet jeg som møbelsnekker i ti-tolv år. 

2019-10-14

Hva opptar deg for tida?
Egentlig ikke noe spesielt for øyeblikket. Nå er valget og alt det der over. Men jeg driver nå og pjusker litt hjemme. For tiden maler og ordner litt i huset, oppussing bit for bit.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
For mange år siden hadde vi en begravelse på Hennes. Det var midt på vinteren og makkeren min og jeg klarte selvfølgelig å kjøre i grøfta. Da måtte vi ha bergningsbil fra Sortland, og vi var veldig spent på om vi kom til å få gravd hullet tidsnok til begravelsen var ferdig. Det holdt akkurat, men det var litt kritisk. Vi ble litt svette i panna, kan du si.

Hvor mye vanskeligere er den delen av jobben om vinteren?
Vi har en tiner som vi legger over området vi skal grave i, hvis telen har satt seg. Det er 4000 watt som ligger og varmer opp jorda, så i utgangspunktet går det greit. Men det er egentlig bare to av kirkegårdene som har strøm, så vi må kjøre fram og tilbake med aggregat for å kunne bruke tineren. Vinteren er helt klart verre for oss, det er mye mer klargjøring som skal til før vi kan begynne å grave.

Hva får deg til å le?
God, nordnorsk humor. Rett og slett. Gode historier.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da hadde jeg kanskje bare rett og slett slappet av. Nytt den dagen jeg fikk i fanget.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg tror jeg ville reist litt, kikket meg rundt i verden. Om jeg skal komme med noe eksempel på drømmereisemål, tror jeg det må bli Australia. Det virker veldig fantastisk der. Jeg er ikke av dem som ligger og soler meg, så jeg er opptatt av å reise steder deg jeg kan oppleve noe.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den ville jeg gitt til søstera mi, Hege. Hun er snill, grei og hjelpsom.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg har jo ennå en god del år igjen å oppleve ting på før den dagen, men jeg ville nok fortalt dem gode, selvopplevde historier. Ting jeg har gjort opp gjennom årene  

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Det er egentlig ikke så veldig mange komplimenter å få i denne jobben. Det må jeg ærlig innrømme. Det er jo enkelte som kommer og takker etter en begravelse eller setter pris på at kirkegården ser bra ut. Det er selvsagt veldig hyggelig å høre. 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Om jeg kunne starte helt på nytt i karrieren, ville jeg nok dratt til sjøs.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
På Børøya, der vi i uteetaten har hovedkvarter, er det en fantastisk gjeng. Det er spøking og fliring fra morgen til kveld. Det er helt utrolig å jobbe sammen med de karene. Selv om dagen i utgangspunktet kan være grå og regnfull, så snur det om med én gang jeg kommer inn til de andre og arbeidsdagen kan starte.

Hva kan du ikke leve uten?
Ungene. Jeg har en strik som blir 18 i desember, også har jeg ei jente som blir 11.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Christian Valen. Han er fryktelig god til å etterligne og underholde som komiker, men han er samtidig en god sanger. En allsidig fyr som jeg liker å se og høre på.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører veldig mye på Jethro Tull. De er suverene, har spilt i 40-50 år og holder ennå på. Jeg synes de fenger. God, gammel blues.

Mat: Favoritten er en ordentlig biff. 

TV-serie: I det siste har jeg fulgt med på en serie som heter 911. Den handler om brannutrykning og redningsetat. Veldig spennende å følge med på hva de har å stri med.

Uttrykk: Jeg og broder’n har et uttrykk vi bruker ofte: «Nei, derduen!». 

Sted i Hadsel: Det må nok egentlig være hjemme i Varvika. Der er jeg født og oppvokst. Det er utsikt til havet og fjellet rett oppfor huset. Så der har jeg det bra.

Tip a friendTips en venn