Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Marita (47) er en gledesspreder på Sandnes skole

IMG  4211

Ukens ansatt

Navn: Marita Yvonne Håheim

Alder: 47 år

Bosted: Kalsnes

Hvor jobber du? Jeg er ansatt som renholder i Hadsel eiendom, med arbeidsplass på Sandnes skole. I tillegg tar jeg noen vakter i uka på SFO ved samme skole.

Ansatt i Hadsel kommune siden: Som vikar i 2017, og fast ansatt i 2018. Jeg har vært renholder før, blant annet ved sykehuset på Stokmarknes. De siste årene før jeg begynte her, var jeg assistent i Aspåsen barnehage.

Noen vil vel også huske at du drev butikk her på Sandnes? Ja, innimellom det jeg allerede har nevnt, drev jeg Sjyen sammen med søstera mi i noen år.

2020-02-27

Hva opptar deg for tida?
Det går nå mest i jobb. I alle fall nå på vinteren. Men jeg har nettopp begynt i kor. Ytre Eidsfjord sanglag (YES). Du skjønner, vi var på korfest, også var det så mange som styra og masa om at jeg burde være med, så da sa både søstra mi og jeg ja til slutt. Vi var faktisk flere som begynte nå samtidig. Jeg har vært på to øvinger til nå og synes det er veldig bra. En koselig gjeng. I tillegg vil jeg legge til at jeg opptatt av barnebarna mine.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg kommer ikke på noen akkurat nå. Hver dag er litt spesiell. Også bruker jeg av og til å stille opp med vafler og kaker på jobb. For å gjøre litt ekstra ut av hverdagen. Det blir de andre her veldig glade for.

Hva får deg til å le?
Jeg flirer av alt (sier hun etterfulgt av et trillende latterutbrudd). Ungene her på skolen sier stadig: «Du flirer jo hele tiden». Det kan nok stemme.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
På fridager baker jeg stort sett, eller gjør noe hjemme som jeg ellers ikke har tid til. Hver gang jeg kjeder meg, så er det baking det går i. Jeg liker egentlig ikke å være hjemme, jeg er ikke laget for det. Det blir så kjedelig.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da hadde jeg bygd meg hus. Vi har et gammelt ett som vi lenge har holdt på å restaurere, og det blir dyrt til slutt. Så et helt nytt hus hadde vært bra. Også hadde jeg sikkert reist litt. Vi har vært veldig mye i Bulgaria, men jeg har aldri vært i Spania. Det kunne jeg tenkt meg. Jeg liker varme steder, men samtidig kunne jeg tenkt meg å ta en tur til Alta. Jeg har ei eks-svigerdatter som har en farm der de tilbyr hundespannkjøring, og det kunne jeg også ha tenkt meg å prøve. Så det trenger ikke bare være varme reisemål.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det er ganske bankers. Det er faren min. Han fortsetter å stille opp for oss alle. Om det gjelder kjøring av unger eller andre ting, så har han bestandig vært der.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle oldebarn?
Barnebarna er bare tre og fem år nå, men om 33 år kan det jo hende jeg er oldemor. Jeg har ikke så mye planlagt annet enn å råde dem til å gjøre det de vil i livet, ta de valgene de selv ønsker og ikke la seg fortelle hva det skal gjøre.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
«Gledesspreder». Det pleier jeg å høre mye på jobb. Og det er jo greit å høre, det.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da hadde jeg nok blitt kokk. Jeg er veldig glad i å lage mat, men spesielt baking som nevnt. Alt fra boller til wienerbrød til kaker til alt mulig. Jeg laga vannbakkels her forrige helg. Her på skolen «bestiller» de ofte vafler, men særlig en spesifikk sjokoladekake. Den er populær. Det var ei som jobba her før, da de hadde skolekantine, som laget en spesiell kake. I ettertid var det så mange som plagdes og ikke fikk den til, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve og servere den her. Det ble en suksess, så den lager jeg jevnlig. Men ikke ukentlig, for den er så mektig at det bør gå litt tid mellom hver gang.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er arbeidsplassen her. Kollegaer jeg kommer overens med. Jeg føler at jeg er en del av miljøet her, det er ikke bestandig jeg har følt det sånn opp gjennom arbeidslivet. Her har jeg blitt tatt imot på en ordentlig måte og føler jeg er en del av gjengen. Siden jeg har jobbet i barnehage før, trives jeg med unger rundt meg. Jeg har jo også hatt omtrent halve skolen i barnehagen tidligere. Det er artig, og de synes det er greit med et kjent fjes.

Hva kan du ikke leve uten?
Ungene og barnebarna. Jeg har fire sønner, fra 28 til 17 år.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Om jeg skulle velge fra øverste hylle, hadde det blitt Bruce Springsteen. Jeg har alltid hatt lyst til å gå på en av hans konserter.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører på alt fra country til pop. I tillegg til Bruce Springsteen, hører jeg mye på Lady Gaga. Noen av sangene hennes treffer ekstra godt. Ellers hører jeg alt, bortsett fra jazz og hardrock.

Mat: Kylling. Uansett hvordan den er tilberedt. Kylling og ris.

TV-serie: Jeg har bestandig fulgt med på «Home and Away». Det går fremdeles, men TV2 har flyttet den over på Sumo. Så det koster litt å se den serien nå. Men Sumo må jeg ha uansett, for jeg må følge med på Liverpool. Jeg har Premier League-kanalene og alt det der. Til sesongen er ferdig, i alle fall.

Uttrykk: Jeg har spurt litt rundt her på huset, men det er ingen som kommer på noe uttrykk jeg bruker ofte. Det eneste var at jeg, om jeg plages litt, kan finne på å si «pinadø!». Men jeg vet ikke om det er for stygt til å ha på trykk.

Sted i Hadsel: Det må bli hjemme på Kalsnes. Der er jeg født og oppvokst. Jeg har bodd forskjellige plasser, blant annet på Stokmarknes, men det var godt å komme hjem til havet. Jeg må ha havet, eller så vantrives jeg.

Tip a friendTips en venn