Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Marit (46) er så glad i jobben at hun også har den som hobby

maritd

Ukens ansatt

Navn: Marit Merethe Didriksen

Alder: 46 år

Bosted: Strønstad

Hvor jobber du? Kontaktlærer Strønstad skole

Ansatt i Hadsel kommune siden: Enkelttimer som vikar ved skolen siden 2002, men ansatt «for alvor» siden 2014.

2020-04-30

Hvordan har gjenåpningen av skolen vært for deg?
Det var utrolig deilig å være tilbake på skolen og være sammen med elevene igjen. Men det er ennå veldig annerledes og rart. Det er mye vasking og spriting, som tar mye tid. Ungene er også veldig opptatte av koronasituasjonen. Vi sitter ofte og prater om helt andre ting, og så plutselig kommer det spørsmål om koronavirus. Jeg gleder meg til normale dager.

Hva opptar deg ellers for tida?
På fritiden er jeg normalt veldig engasjert i flere lag og foreninger her. Jeg stikker som regel nesa mi bort i det meste. Men nå er det selvsagt stille på den fronten. Ellers har vi hytte på Gimsøya, og tre barn i alderen 14 til 23. Vanligvis bor den eldste som student i Ålesund, den mellomste på hybel på Melbu og den yngste går på ungdomsskolen. Men nå er alle hjemme, så det handler om å få dagen til å gå opp med forelesninger og lekser. På siden av det pleier jeg å strikke og hekle litt. Det er uansett nok å gjøre med hus og hjem.

Hva får deg til å le?
Det er mye, og veldig situasjonsavhengig og vi har det mye artig på skolen. På det det personlige plan er jeg veldig glad i groviser. Nordnorsk humor er bra, rett og slett.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da blir det nok en lang kopp te på morgenen med strikking eller hekling. Før jeg antakeligvis hadde satt meg ned for å gjøre noe skolerelatert arbeid. Jeg sitter mye hjemme og søker på nett etter nye ideer og metoder for undervisning. Jeg elsker jobben min, og bruker mye tid på sånt. Du kan kanskje kalle det for en hobby, i tillegg til at det er en jobb.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Det hadde nok dryppet mest på ungene og deres framtid. Utdannelse og andre sånne ting. Hverken jeg eller mannen min er noe særlig interessert i å reise langt avgårde, så det er hjemmet og hytta som gjelder for oss. Det er ingen reiselopper i mitt blod.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det måtte nok ha blitt gubben min, André. Han hadde fortjent en blomsterbukett. Han er verdens mest tålmodige mann og den snilleste i to sko.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
For meg er det viktig å være med familien og vise at vi bryr oss om hverandre. Lytte og være til stede, ikke minst for deg selv. Stol på deg selv og ta den plassen du trenger. Du er faktisk like viktig som alle andre.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Det kommer heldigvis mye fra ungene. Et eksempel var da en av førsteklassingene mine kom på skolen en dag og var så oppspilt og energisk fordi han måtte fortelle om en drøm han hadde hatt. Han hadde drømt om «verdens beste lærer» og hun het Marit. Så sa han med nesten tårevåte øyne; «Marit, det er du! Det er du som var i drømmen min!». Det var veldig rørende. Å få disse tilbakemeldingene er bare helt fantastisk. Det er flott og samtidig litt skremmende å vite hvor mye man betyr for ungene, både nå og for fortsettelsen av livene deres.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Helt ærlig, så vet jeg ikke. Da jeg måtte omskoleres fra jobben i helsevesenet grunnet vond hofte og rygg, så satt jeg meg ned for å finne ut hva jeg ville gjøre. Jeg vet med meg selv at jeg må være sammen med andre mennesker, jeg kan ikke sitte på noe kontor. Jeg tror jeg har vært på rett hylle hele tiden, både i helsevesenet og etter hvert barnehage og til slutt skolen. Om jeg måtte gjort noe annet nå, så hadde jeg nok havnet tilbake i helsevesenet. Mennesker rundt meg gir meg så mye energi og glede!

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er trivselen på jobb, med de menneskene jeg jobber sammen med.

Hva kan du ikke leve uten?
Havet. Nest etter det mest selvfølgelige, nemlig familien og menneskene rundt meg.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens hus?
Jeg har ikke noe spesielt ønske. Jeg elsker å se kulturskolen og andre lokale folk opptre. Her vi bor er det kulturhuset i Svolvær som er mest nærliggende og mest praktiske å besøke. Hurtigrutens hus er jeg mest innom i forbindelse med «Den kulturelle skolesekken».

 

Fem favoritter:

Musikk: Det er veldig dags- og humøravhengig. Den ene dagen pop og rock, den neste blues og jazz. Vi danser aktivt swing, så dansemusikk og musikk fra 60-tallet er noe jeg også hører på.

Mat: Fisk. Det er fisk som er mat for meg.

TV-serie: Jeg ser en film i ny og ne, men det er ikke mye tv-serier. Da finner jeg heller fram datamaskinen og søker etter nye læremetoder og ting jeg kan bruke i undervisningen.

Uttrykk: Jeg trodde ikke jeg hadde noe uttrykk, men da jeg spurte mannen min sa han at jeg «tenker» hele tiden. Jeg «tenker» at jeg skal legge meg, jeg «tenker» at jeg skal gå på jobb og jeg «tenker» at jeg skal en tur på toalettet. Det var noe jeg ikke var oppmerksom på, men som han altså har lagt merke til at jeg sier mye.

Sted i Hadsel: Det må bli Strønstad. Enkelt og greit.

Tip a friendTips en venn