Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Magne (49) er mannen som pleier kommunens bygg

IMG  0611[ 1] 2021-02-05

Ukens ansatt

Navn: Magne Inge Ellingsen

Alder: 49 år

Bosted: Grytting

Hvor jobber du? Jeg er ansatt i teknisk drift og jobber med å ta vare på kommunens bygg. Som både maler og snekker.

Ansatt i Hadsel kommune siden: I 2004. Jeg var 14 år ved Sandes-skolen før jeg begynte her for femten måneder siden. Før det jobbet jeg som snekker forskjellige plasser, og hadde i tillegg et par år i Forsvaret.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
At denne koronagreia skal forsvinne. Det tenker jeg mye på for tida. Ellers går jeg mye turer. Og fisker. Isfiske om vinteren, og sommerstid hiver jeg ut dubben og sitter og ser på den. Det gir meg ro i sjela.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg har ikke noen spesiell arbeidsdag å trekke fram på den måten. I jobben er jeg min egen herre, siden jeg er den eneste i teknisk drift ansatt som snekker og maler. Jeg gjør det jeg får i oppgave og jobber jevnt og trutt. Det jeg eventuelt får beskjed om, er at jeg jobber for fort. Men da svarer jeg at jeg har ett tempo, og jeg trives med det. Så blir det opp til dem å finne flere oppgaver jeg kan utføre. Er jeg på arbeid, så må jeg jobbe.

Hva får deg til å le?
Det er egentlig så mangt, og jeg tenker aldri over hva det er som får meg til å le. Jeg har nok en litt spesiell humor og flirer av litt andre ting enn det andre gjør. Men det er litt vanskelig å sette fingeren på det. Latteren sitter i alle fall løst, og bra er det.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da hadde jeg fått gjort bra mye hjemme. Jeg har hus, garasje og alt mulig som skal tas vare på. I tillegg har jeg to stykker jeg er onkel til som gauler og roper at jeg skal komme og hjelpe dem med deres hus. Men det har jeg vanligvis ikke tid til. En uventet fridag kunne kanskje hjulpet litt i så fall. Men kroppen blir sliten, og da må man i første omgang konsentrere seg om å ta vare på sitt eget. Jeg begynte som snekker som 15-åring, og det er klart det merkes med årene.

Du høres ikke ut som typen som bruker fridager på å sitte stille, i alle fall?
Av og til kan jeg finne på å gjøre det. Om jeg er ekstra sliten og kroppen sier stopp. Men ellers er jeg i aktivitet.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Satt den i banken og ikke sagt det til en sjel .... Neida! Det er en god del ting jeg gjerne skulle gjort, men der er det tid og ikke penger det står på. En del hobbyer jeg har lagt på is. Men noe av den millionen ville jeg nok brukt på en båt, så jeg kunne dratt på havet.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det må bli kjerringa. Eller mora mi. Kjerringa støtter meg, og mora mi har fødd meg opp. Så de fortjener blomster begge to.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Nå har ikke jeg unger. Men om jeg skulle sagt noe til oppvoksende generasjoner, så er det egentlig at jeg synes litt synd på dem som kommer til verden når jeg er 80. Jeg tror de kommer til å slite, slik som vi har ødelagt verden for dem. Med tanke på klimakrisa og alt det kan medføre. De kommer til å måtte slite for å bygge opp jordkula igjen. Jeg har ikke så mye å fortelle dem, annet enn å beklage at vi har ødelagt.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Det er ikke så lett å ta imot komplimenter. Når folk kommer og forteller meg at jeg har gjort en bra jobb, så er ikke jeg personen som klarer å ta det til meg direkte. Jeg gjør jo bare den jobben som de har bedt meg om å gjøre, på den måten de har sagt at de ønsker det. Innerst inne kjenner jeg at det varmer, men jeg klarer som sagt ikke helt å ta det til meg.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Snekring. Jeg ville ikke skiftet jobb. Snekring har jeg hatt siden jeg var liten. Faren min var snekker i 50 års tid. Jeg husker jeg stjal hammer og spiker for å snekre og styre mine egne småting. Jeg er og blir snekker.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg føler frihet og at jeg er min egen herre. Jeg får arbeidsoppgaver og så gjør jeg dem. Jeg har fått beskjed om at jeg er min egen sjef. Jeg synes jeg har det fint.

Hva kan du ikke leve uten?
Hunden min Luna. Det er en Shetland sheepdog. Henne liker jeg godt. Så kommer kjerringa på andreplass, haha. 

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens hus?
Det måtte bli Henning Kvitnes. Han har jeg vært og hørt i Hurtigrutens hus, men jeg skulle vært og hørt ham på nytt. Det er fin musikk, og jeg synes det er mye bedre å høre live enn på en radio eller en CD-plate.

 

Fem favoritter:

Musikk: Danseband og country. Jeg er av den gamle typen. Sånn hardrockmusikk liker jeg ikke.

Mat: Lutefisk. Det spiser jeg hele året.

TV-serie: «Gullfeber» og «Ødemarkens menn» på Discovery. Jeg liker meg i ødemarka, også synes jeg det er artig å se på når folk finner disse verdifulle lille klumpene i marka.

Uttrykk: Nei, ikke som jeg kommer på.

Sted i Hadsel: Grytting. Selvfølgelig. Det er der jeg har bodd hele livet, bortsett fra da jeg var i Forsvaret.

 

Tip a friendTips en venn