Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Lyser ut stilling som kommunedirektør på nytt

Ordfører Aina Nilsen 2021-09-21

- Vi har fortsatt ikke funnet den personen kommunestyret har bedt oss om å lete etter som ny kommunedirektør, sier ordfører Aina Nilsen, på vegne av ansettelsesutvalget.

Fristen for å søke jobben som kommunedirektør i Hadsel gikk ut 29. august. Det var 16 søkere og ansettelsesutvalget har hatt flere intervjurunder med aktuelle kandidater.

- Vi er glade for at prosessen så langt har vist at å være kommunedirektør i Hadsel er en attraktiv jobb, men vi er likevel ikke der at vi har en innstilling å legge frem for kommunestyret. Å få riktig person på plass som kommunedirektør er viktigere enn at vi nå må bruke litt ekstra tid, sier Nilsen.

Hele ansettelsesutvalget, inkludert tillitsvalgte og rekrutteringsbyrået som er brukt, er enige om at det er riktig å lyse ut stillingen på nytt. 

- Vi har hatt gode kandidater og gode samtaler og avklaringer underveis. Å være kommunedirektør er en kompleks og krevende jobb. Det er mye som skal klaffe både for oss som arbeidsgiver og for den aktuelle kandidaten, som kanskje har familie eller må vurdere å flytte. Noen av disse avklaringene får en først underveis i en slik prosess, sier Nilsen.

Tre av kandidatene har valgt å trekke seg underveis i prosessen.

- Nå er vi der at vi har vært i prosess med dyktige og gode kandidater, men vi har fortsatt ikke funnet en løsning som er innenfor de kriteriene vi har. Da blir det eneste riktige å lyse ut stillingen på nytt, sier Nilsen.

Kommunestyret, som formelt ansetter ny kommunedirektør, vil få en sak om ansettelse av ny kommunedirektør i sitt møte 14. oktober.

- Vi ønsker å komme raskt i gang, men dette er en så viktig stilling for hele Hadsel kommune at vi må være helt sikre på at vi finner riktig person. Det har jeg stor tro på at vi skal få til, sier Nilsen.

Tidligere kommunedirektør Ola Morten Teigen gikk over i ny jobb i Heim kommune 1. august. Frem til ny kommunedirektør er på plass, er økonomisjef Tommy Løveng konstituert som kommunedirektør.

- Prosessen hittil har vist at det er en stilling mange relevante søkere synes er spennende. Du får en helt unik mulighet til å være med å påvirke et lokalsamfunn og en region, samt jobbe med en organisasjon full av engasjerte og kompetente folk. For noen kandidater handler det om dårlig timing enten på grunn av jobb eller personlige forhold, så det er ingen grunn til å tro at vi ikke skal komme i mål når vi nå lyser ut på nytt, sier Nilsen. 

 

Tip a friendTips en venn