Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Lokale koronatiltak i Hadsel videreføres:

stoppspredning 2020-11-23

For to uker siden innførte Hadsel kommune flere forebyggende smittevernstiltak på grunn av økt koronasmitte i Norge. Heldigvis har vi heller ikke i denne perioden opplevd et lokalt utbrudd. Det er ingen bekreftet smittede og testkapasiteten vår er god. At vi ikke har påvist smitte skyldes en kombinasjon av god innsats fra innbyggerne våre og at vi har vært heldige.

Andre kommuner har hatt uflaks og det neste lokale utbruddet kan like gjerne komme i Hadsel. Situasjonen i Norge har endret seg svært lite de siste to ukene og kriseledelsen i Hadsel viderefører derfor tiltakene som ble innført i uke 46 og 47.

 

TILTAK SOM GJELDER I UKE 48 OG 49

 

  • Servicetorget blir fysisk stengt, men vi er tilgjengelige på telefon, e-post og det digitale servicetorget.

 

  • Vi oppfordrer til at både administrative og politiske møter gjennomføres digitalt så langt det er praktisk mulig. Maks antall personer på fysiske møter er 10, med minst én meters avstand. Det gjøres unntak for opplæringstiltak i skolene, samt undervisning.

 

  • Administrativt ansatte som har mulighet til å ha hjemmekontor oppfordres til å ha det. Unntak skal avklares med nærmeste leder.

 

  • Det frarådes å reise ut av kommunen for å delta på møter eller jobbrelaterte aktiviteter. For kommunalt ansatte MÅ unntak avtales med leder.

 

  • Med henvisning til føringer fra nasjonale myndigheter om å begrense antall sosiale kontakter, presiseres det at personal-/avdelingsfester og julebord ikke arrangeres for kommunalt ansatte. Selv om de samme menneskene jobber sammen til daglig, blir avstands- og hygienetiltakene vanskeligere å overholde når mange mennesker samles i et lokale til mat og drikke.

 

Vi understreker hvor viktig det er at alle tar retningslinjene på alvor. Selv om det ikke er påvist smitte i vår kommune i dag, kan situasjonen være en annen i morgen eller i neste uke. Om du eller noen på din arbeidsplass skulle bli smittet, handler det om å ha begrenset antall nærkontakter. Selv om du jobber fra eget kontor, vil du fortsatt ha mange nærkontakter dersom dere sitter tett sammen og spiser lunsj.

Selv om du og din familie er frisk og rask, kan situasjonen til kollegaen din være en helt annen. Å begrense den sosiale kontakten vår, er ikke noe som er naturlig for de fleste av oss. Derfor er det noe vi alle må være bevisste på å holde ut med i det som heldigvis ser ut til å være en begrenset tidsperiode.

Dersom situasjonen endrer seg eller vi får et lokalt utbrudd i vår kommune, kan det komme nye tiltak på kort varsel. I Hadsel slipper vi foreløpig de strengeste tiltakene for regioner med mye smitte. Slik vil vi holde det. Derfor sier vi tusen takk for innsatsen så langt og fortsett å følge smittevernsreglene.

Det vil gjøres en ny vurdering av tiltakene i løpet av uke 49.

Tip a friendTips en venn