Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 26. nov. 2021 kl. 16:17

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og helg for registrering av positive selvtester: 11.00-13.00)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Lørdag 23. oktober forteller hun sin historie om barneekteskap

IMG  3236[ 1] 2021-10-14

En av våre innbyggere har førstehånds kunnskap om temaet for årets TV-aksjon. Lørdag 23. oktober forteller hun sin historie under et seminar i regi av Hadsel kommune.

Pengene fra årets TV-aksjon går til Plan internationals arbeid for å bekjempe barneekteskap. Nytt av året er at Hadsel kommune arrangerer et seminar med foredrag og innslag som tar for seg tematikken for innsamlingsaksjonen. Dette finner sted i Lillesalen i Hurtigrutens hus.

– Utrolig tøft og modig gjort

Blant punktene på programmet er beretningen fra en kvinne som selv har blitt giftet bort i altfor ung alder. Hun har etter hvert kommet seg til Hadsel og forteller sin historie til seminarpublikummet. Av hensyn til hennes og hennes families sikkerhet går vi ikke ut med navn og bilde her i forhåndsomtalen.

– Det er utrolig tøft og modig gjort av henne å takke ja til å dele sin erfaring med publikum på vårt arrangement. Jeg tror alle vil ha noe å lære av å høre hennes historie, forteller varaordfører og TV-aksjonsgeneral i Hadsel kommune, Lena Arntzen.

Per Sundnes er konferansier, apell ved Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Årets TV-aksjon, som har tittelen «Barn, ikke brud», handler om at jenter verden over skal ha muligheten til å være barn. Kommunens seminar klokka 11.00 lørdag 23. oktober har i tillegg til ovennevnte innslag flere dyktige innledere som vil fortelle om temaer som menneskerettigheter og metodikken rundt det forebyggende programmet 'æ e mæ'. Det vil i tillegg være en appell ved Astrid Uhrenhodlt Jakobsen og en video om hvordan elevene i Hadsel jobber med temaet på skolen. Konferansier er Per Sundnes, som tar oppdraget honorarfritt.

Inntektene fra arrangementet, der det også selges kaffe og noe å bite i, går uavkortet til TV-aksjonen.

I tillegg går den tradisjonelle konserten for TV-aksjonen av stabelen søndag 18.00 i Melbu samfunnshus.

For enkeltpersoner som ønsker å bidra er det mulig både å melde seg som bøssebærere eller registrere en digital bøsse på blimed.no.

Tip a friendTips en venn