Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Lise (50) stortrives med å hjelpe andre mennesker i hverdagen

lise eide 2021-03-12

Ukens ansatt

Navn: Lise Eide

Alder: 50 år

Bosted: Melbu

Hvor jobber du? I rus- og psykisk helsetjeneste i Hadsel kommune.
Ansatt i Hadsel kommune siden: Stort sett siden jeg først ble ansatt som praktikant ved en bolig i Seljeveien. Jeg har hatt min nåværende jobb siden 2000.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
Jeg holder blant annet på med å restaurere et gammelt hus. Et annet enn det jeg bor i, men det ligger også her på Melbu. I tillegg kjøpte jeg meg hytte i fjor høst, en gammel rønne med potensial. Den ligger her oppe i Melbumarka. Det er jeg veldig glad for. Også har jeg hund som jeg bruker masse tid på. Det er en jakthund. Jeg går ikke på jakt, men jeg går mye på tur. Videre så kan jeg jo ta med at jeg er med i en del frivillig arbeid her på Melbu. Jeg er i styret i Kos & amfi, det har jeg vært i 15 års tid. Jeg er også med i bluesklubben. Så jeg har nok å fylle dagene med.

Hva går jobben din ut på?
Det er mye ... Miljøarbeid og motivasjon. Dagligdagse ting, følge opp på alle områder der det trengs oppfølging. Følge opp mennesker, rett og slett. Det er en jobb jeg trives veldig godt med, og at jeg har hatt den i 21 år er jo et tydelig bevis på det. Jeg trives med kollegaene mine og at det er forskjellige utfordringer i hverdagen.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det er vanskelig å trekke fram én dag, i alle fall som det går an å prate om i denne sammenhengen. Men det er jo mange fine dager, særlig når du får gjort den jobben du skal gjøre. Og går hjem med en god følelse. 

Hva får deg til å le?
Det er kanskje ikke de typiske tingene, som TV-programmer og sånt. Men jeg tror jeg ler mest av ting når jeg minst venter at det skal bli humoristisk. Uventede ting som plutselig oppstår der og da.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da går jeg på tur. I alle fall om været tillater det. Jeg går mest i marka, men også noe i høyden. Det blir i alle fall helst i nærområdet. På en fridag ville jeg nok også vært sosial, for eksempel i form av et kafébesøk. 

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da hadde jeg nok pusset opp hytta. Jeg har reist en del i mitt liv, men har ikke lenger den store dragningen mot det. Det siste året har jeg ikke savnet reising i det hele tatt, jeg synes det er helt nydelig å være hjemme. Koronatida har sånn sett vært bra.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den ville jeg gitt til min mor, for hun er så snill.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
«Det går som regel bra», ville jeg sagt til dem. Det gjelder for det meste i livet. 

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Jeg synes det er litt vanskelig å svare på det, å skulle trekke fram hva folk kan ha sagt av gode ting om meg. Jeg føler at det blir litt skrytete. Men jeg kan nok ha fått høre at jeg er ansvarsfull og til å stole på. Og at jeg stort sett har godt humør.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da skulle jeg nok jobba med dyr. Aller først hadde jeg en drøm om å være elefantansvarlig på sirkus. Jeg ønsket meg elefant til bursdag og jul i mange år ... Etter hvert gikk det over til et ønske om å bli bonde. Jordbruk og skogbruk. Jeg er veldig glad i dyr. Men jeg trives jo veldig godt i omsorgsyrket også, da. 

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er en trygg arbeidsplass, med mange trivelige kollegaer. Det er mange ansatte som har vært her i mange år, noe som er viktig for stabiliteten. Det er mange godt voksne. Men vi har jo flere unge her også, som blant annet er lærlinger hos oss. Det er en fin miks av folk. Det betyr for øvrig også mye å ha kort vei til jobb.

Hva kan du ikke leve uten?
Det må være gode venner. Hund. Og snus.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Jeg er glad i så mange artister. Men om jeg skal trekke fram noen her og nå, så lurer jeg på om det ikke burde blitt Tina Turner. Eller Whitesnake, dem kunne jeg også tenkt meg å høre her oppe. Eller Robbie Willams, det hadde også vært artig å få med seg. Det er sikkert mange flere, men som jeg ikke har kommer på nå.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg liker alt. Hardrock, country, pop og soul. Norsk musikk. Altså veldig variert.

Mat: Jeg spiser det meste, men boknafisk er nok livretten. Lutefisk er jeg glad i, men jeg er også glad i pizza. Mye kunne nevnes her.

TV-serie: Akkurat nå er jeg sesong to av «Exit». De gutta er klin kokos. Før det så jeg «Ulven kommer». Jeg holder meg stort sett til NRK. Enten kanalene eller på NRK-appen. De andre kanalene har veldig mye bråk, synes jeg.

Uttrykk: Jeg vet ikke om jeg har noe spesielt uttrykk jeg bruker mye, og i så fall kommer jeg ikke på det akkurat nå.

Sted i Hadsel: Det må bli Melbu-marka.

Tip a friendTips en venn