Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Linn (38) og Veronica (43) skal bli barnehagelærer på Stokmarknes

bhglærer

Linn Berlin Nilssen (38) og Veronica Emilie Karlsen (43) fra Lofoten er klare for å ta nett- og samlingsbasert barnehagelærerutdanning i Stokmarknes. Foto: Nina Kjeøy.

2021-08-30

Smilene var brede under studiestart ved Nord universitet i Vesterålen: - Vi gleder oss. Det er litt sånn skrekkblandet fryd å sitte på skolebenken igjen, sier Linn Berlin Nilssen og Veronica Emilie Karlsen.

Hele 38 studenter har takket ja til plass på nett- og samlingsbasert barnehagelærerutdanning på deltid. De fleste studentene er fra Vesterålen, noen er fra Lofoten og en student er fra Troms og Finnmark. Det populære tilbudet går over fire år i stedet for tre år, og det gjør det mulig å kombinere studiet med jobb. 

Klare for skolebenken

To av dem som ser frem til å sette seg på skolebenken igjen, er Veronica Emilie Karlsen (43) og Linn Berlin Nilssen (38). De er begge fra Lofoten, har fulle jobber og familie og har tenkt på å ta utdanning lenge. 

– Jeg har vurdert å ta utdanning helt siden 2010. Så har jeg fått barn og har jobbet, og har ikke hatt tid og mulighet. Nå er tiden inne. Jeg er konstituert pedagogisk leder i en barnehage i Lofoten, og fikk drahjelp fra arbeidsgiver til å søke, sier Veronica Emilie Karlsen. 

Karlsen bor hos slekt og familie under samlingene i Stokmarknes.

– Jeg har kjent det litt i magen den siste uka. Jeg er spent og gleder meg. Det er litt sånn skrekkblandet fryd å sitte på skolebenken igjen, sier Karlsen.

Ordføreren ønsket velkommen

Det var mange som ønsket studentene velkommen under åpningen i Hurtigrutens hus.

Studiestedsleder Barbro Fjellheim Holm, faggruppeleder Kathrin Olsen og dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, Egil Solli, understreket den jobben studentene har foran seg.

– Dere skal ta dere av det kjæreste vi har: Ungene våre. En god start på livet skjer i barnehagen. Den jobben dere skal gjøre er uhyre viktig, sier Solli.

Ordfører Aina Nilsen ønsket alle velkommen og oppfordret studentene til å være med og utvikle Stokmarknes som studentby. 

– Vi er avhengieg av å få innspill fra dere. Ta dere tid til å se dere om både i Stokmarknes og Vesterålen, om dere er herfra eller er tilreisende. Det er et hav av muligheter her, sa ordføreren.

Tip a friendTips en venn