Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Lena og Åge er den nye duoen på toppen

IMG  6731[ 1] 2020-11-27

Til tross for at budsjettarbeid opptar det meste av døgnet, har Hadsels nye lederpar rukket å finne seg til rette i rollene som fungerende ordfører og varaordfører.

For to uker siden overtok Lena Arntzen (H) ordførerkjedet midlertidig, da Aina Nilsen (Sp) gikk ut i svangerskapspermisjon. Samtidig ble Åge Rusten varaordfører, et verv han skal ha så lenge den nevnte permisjonstiden varer, senest fram til 1. juni 2021.

Første fra Høyre på over 40 år

Arntzen fra Sandnes er med det Hadsels fjerde kvinnelige ordfører, og den første høyreordfører siden John Kristiansen (1975–1979). 44-åringen ble valgt til varaordfører i fjor høst, men tar nå altså steget ett hakk opp i et drøyt halvår.

– Hvordan har den første tiden vært?

– Jeg vet ikke om jeg helt har fått ordentlig følelsen med det, for vi gikk rett inn i budsjettprosessen da jeg tok over som ordfører. Det har vært mange lange dager. Jeg var på forhånd litt spent på hvor fort timeplanen kom til å fylles opp, men det gikk veldig raskt. Jeg har også fått være med på flere artige ting etter at jeg ble ordfører, i tillegg til budsjettarbeid, sier hun.

– Har du noen eksempler?

– Møter med næringslivet og involvering i spennende planer. Som ikke kan nevnes i detalj og med navn riktig ennå, forklarer Arntzen.

Nettopp dette tidlige innblikket, som varaordfører og ordfører har i prosesser som kanskje deretter leder fram til saker på sakslista og vedtak i kommunestyret, trekkes fram av den ferske varaordføreren.

– Det har vært lærerikt og spennende, jeg har allerede fått vært med på ganske mye som man ellers ikke vet så mye om. Eksempelvis møter i beeredskapsledelsen og med næringslivsaktører.  Og det sier jeg altså etter bare én uke, så det lover godt for fortsettelsen, mener 51-årige Rusten.

Er nødt til å være et team

I Hadsel er varaordføreren frikjøpt 20 prosent fra sin ordinære jobb, noe som i praksis betyr hver tirsdag for mannen som ellers jobber for Skretting på Børøya.

– Jeg synes det er veldig fint å få en dag i uka med Åge på rådhuset. Vi får snakket sammen og utvekslet informasjon om en del ting. Den dagen er viktig for den politiske ledelsen i Hadsel, sier Arntzen.

– Hvordan fungerer dere i tospann?

– Jeg synes det funker fint. Han Åge er en romslig arbeiderpartimann, sier ordføreren.

– Det jeg setter mest pris på er hvordan hun involverer meg, at hun ønsker å ha meg med på laget. Og skal det fungere, så er vi nødt til å være et team. Vi snakker ganske åpent sammen, selv om vi tilhører forskjellige partier, og det er bra for samarbeidet oss mellom, sier Rusten.

Tip a friendTips en venn