Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Kulturprisen 2015 til Sten Magne Engen

Ikulturpris

Ordfører Siv Dagny Aasvik utdelte Hadsel kommunes kulturpris 2015 til Sten Magne Engen i dagens kommunestyre. Engen fikk prisen for sin innsats for å ivateta og fremme hurtigrutas historie. En viktig del av norges kysthistorie. Det var en takknemlig prisvinner som påpekte at det var viktig at vi akkurat her i Hadsel tar vare på,  og forteller historien om hurtigruta. Det var jo her det hele startet med Richart With,  og vi må bare stå på for å formidle en viktig del av norges historie i Hurtigrutemuseet.. Selve diplomet er et trykk av Lars erik Karlsen og kunstverket er et grafisk trykk fra kunstner Christian Skagen.  Her følges ordførers tale i sin helhet..  .

2015-12-17

- Det er en stor glede for meg at jeg for første gang skal få utdele Hadsel kommunes kulturpris. Prisen deles ut til en person, eller organisasjon som ved kunstnerisk eller kulturell virksomhet har beriket kulturlivet i Hadsel. Gjennom deres arbeid og engasjement gjør en ekstra innsats for å skape bolyst og profilere Hadsel og regionen for øvrig på en god måte.Første gang prisen ble utdelt var i 1978 og den er utdelt totalt 17 ganger. Formannskapet har gjennom innsendt forslag kommet frem til en meget verdig vinner for kulturprisen i Hadsel kommune 2015. Det er en mann som også er godt kjent langs hele Norges kyst, på jakt etter gjenstander og historier om hurtigruta. Han har hatt sin jobb som kaptein på hurtigruta. Etter at han kom inn i styret i Hurtigrutemuseet i 1992 har han også brukt mye av sin fritid på å ivareta en viktig del av Norges kysthistorie gjennom Hurtigrutemuseet. Det er mange dugnadstimer som er lagt ned, før han nå er ansatt i Museum Nord på Hurtigrutemuseet. Det er ingen tvil om at hans innsats har betydd mye for at Stokmarknes er selve hurtigrutebyen i Norge.  Norsk Hurtigrutemuseum har gjennom mange år vært Vesterålens største attraksjon i antall besøkende. En viktig del av Norges kysthistorie er bevart gjennom gjenstander, foto og historie. Han er en meget engasjert Hadselværing, og det er med glede jeg utdeler Hadsel kommunes kulturpris 2015 til; STEN MAGNE ENGEN

Selve prisen er et diplom av Lars Erik Karlsen med karakteristiske Møysalen. I tillegg får prisvinner et lokalt kunstverk som i år er et grafisk trykk av kunstneren Christian Skagen som holder til på ATELIER HOLTEN SKAGEN på Stokmarknes. Christian Skagen er med i Tegneforbundet. Han er kjent for sine kunstverk med linjer tegnet tett i tett med blekk på papir. Han videreutvikler disse med flotte grafiske trykk med ulike former, og gjør også innrammingen som en del av kunstverket.  Det artige er at også Nordland fylke kjøpte sin kulturpris fra Christian Skagen i år.  

   

 

 

 

 

Tip a friendTips en venn