Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Kreativ uke i Hadsel kommune

IMG  0725

TRADISJONSRIK: Bildet er fra "Kreativ uke" på Stokmarknes i 2002.

2021-02-16

Denne uka er det tradisjonen tro «Kreativ uke» i Hadsel kommune.

Selv om smittevernhensyn gjør at våre kreative unge ikke kan utfolde seg like fritt som ellers, blir uka likevel markert på forskjellige vis rundt om i kommunen.

Barnehager på Nanna Withs plass

Flere av barnehagene, som de siste årene har hatt sitt arrangement inne i storsalen i Hurtigrutens hus, skal onsdag treffes på Nanna Withs plass på Stokmarknes. Det er imidlertid ikke første gang «Kreativ uke» har blitt markert på dette torget, bildet ovenfor er 19 år gammelt.

Det er skolestarterne i barnehagene fra Stokmarknes og Langøya som møtes på torget, og de skal blant annet opptre med sang og dans på paviljongen.

– Vi lager is- og snøskulpturer på hvert vårt område på torget. Hver barnehage må ta ansvar for sine barn og holde seg på sitt område til de skal opptre, og gå tilbake til sitt område etter opptreden. Vi må følge smittevernreglene om avstand og ha med egen antibac, opplyser barnehagenes arrangementskomité.

Barnehagene på Melbu har et eget opplegg der.

Ski, dans og vennskapsfest

På skolene markeres også «Kreativ uke». På Melbu skole foregår alt innenfor kohortene, men det er oppfordret til å filme og ta bilder under de kreative arrangementene i klassene. Eksempelvis skal ungdomsskolen på Melbu blant annet ha en interaktiv sjakkturnering, 

– Videre skal 9.trinn har fokus på kreativ dans, med egen koreografi som gjerne er egenkomponert eller sammensatt av eksisterende danser. I 1.klasse blir det brettspill, fingerhekling, ballongtennis, de skal lage dyremasker og feire med turdag. 2.klasse skal lage fargerike isskulpturer, gå på ski og grille toast, lage tegninger til den 100 år gamle avisen, ha prosjekt «Hemmelig venn» og avslutte på fredag med vennskapsfest der elevene spiller diverse brettspill, heter det fra Melbu skole.

Musikkvideoer fra skolene

Innlandet skole skal lage sin egen versjon av «FN-sangen/Vi-sangen». Originalen handler om et ønske om å få slutt på krig, men skolens nye versjon skal handle om å få slutt på koronaen. 

– Vi begynner denne uka å skrive om teksten. I løpet av kreativ uke skal vi øve på sangen, samt spille inn en video når vi synger. Denne skal deles med foreldre. Vi skal danse blimed-dansen sammen med barnehagen (på hver vår side av gjerdet), dette filmes også. Vi skal lage en «klem» av papir, hvor vi skriver noen ord til den vi vil klemme, og som vi pga. coronaen ikke har kunnet klemt på en stund, forklares det fra Innlandet.

Det er også varslet musikkvideoer fra minst to skoleklasser på Stokmarknes, som skal deles med innbyggerne så snart vi har dem i hende.

Den kreative uka startet for øvrig med en skolevisning av «Den største forbrytelsen» på Stokmarknes kino.

 

Tip a friendTips en venn